TOP 10 novih aplikacija za Android

, LIFESTYLE

Prema glavnom svetskom autoritetu za Android „Android Authority“ (logično, zar ne J) 10 najboljih novih aplikacija koje su dostupne korisnicima Android uređaja od početka 2020. godine su tu. Prateći tradiciji urednika ovog portala specijalizovanog za Android novosti, svake godine biva objavljivana lista najboljih aplikacija za tu godinu, te su tako uradili i ove u junu.

Među tim aplikacijama su:

Acture

Aplikacija koja služi kao električna ograda pri prilasku samog korisnika sopstvenom telefonu ili uređaju. Nije sve tako strašno i restriktivno, baš naprotiv, ali ova aplikacija uspeva da zadovolji svoju svrhu. U suštini, ova aplikacija služi smanjenju vremena koje je ekran upaljen. Svaki put kada želite da se oslobodite vašeg uređaja ili upotrebe uređaja treba samo da u aplikaciji kliknete na dugme kojim je aktivirate, a time se oslobađate stresa koji vam telefon nameće svaki put kada morate da odgovorite na neprijatan mejl, nepotrebno proverite „šta ima novo na fesju“ ili instantno odgovorite na poruku kolege ili prijatelja koji ima potrebu da sa vama podeli svoj problem; kada uključite ovu aplikaciju, svaki naredni put kada budete pokušali da pristupite uređaju, on će tražiti od vas da obrazložite zašto pristupate interfejsu. Ovo je odličan način samokontrole i praćenja sopstvene on-screen analitike. Takođe, ako mislite da ste postali ovisni o svom pametnom telefonu, ova aplikacija će najverovatnije odraditi najbolji posao kojim bi se to moglo izlečiti.

Adobe Photoshop Camera

Ova aplikacija je savršena za ljude koji intenzivno koriste Instagram, jer im Adobe Photoshop kamera dopušta da u realnom vremenu vide promene na osnovu efekata koje su naštimovali pre nego što škljocnu da uslikaju. Pri tome, čitav spektar efekata je isti onome što dobijemo na desktop Adobe Photoshop verziji.

Pročitajte i: Top 5 modnih aplikacija koje će vas oduševiti

Argent

Znamo da kriptovalutni finansijski prostor na internetu raste, a i ,prema poslednjim podacima, u Srbiji ima više od 20.000 korisnika ovih valuta, te će ova aplikacija dobro doći onima koji su okrenuti ekonomiji buudćnosti. Ona zapravo predstavlja kriptonovčanik i kompatabilna je, za sada, sa Bitcoin-om, Ethereum-om i Dogecoin-om. Ovde možete i kupovati valute, a Argent može da se pohvali izvanrednim bezbednosnim sistemom kojim su sve vaše transakcije sigurne.

Citra emulator

Imitator Nintenda 3DS. Kako najavljuju na sajtu „Android Authority“, ovaj imitativni softver je kompatabilan sa svakom igricom koju su isprobali na njemu.

Game club

Platforma na koju treba da se pretplatite i na kojoj možete neometano, bez reklama i dodatnog sadržaja da igrate bilo koju igricu koja vam je ponuđena iz arhiva Game club, ali možete da koristite ovu gejmersku platformu i za igrice koje već imate na svom uređaju.

Lockscreen Widgets

Ovo je aplikacija koju ćete morati da platite, ali, ako je nečemu vredna, to je podsećanju na dobra stara vremena, kada nismo koristili biometrički pristup uređaju, već smo bili svesniji naše bezbednosti i kada smo maksimalno iskorišćavali svaku pogodnost koju nam nudi već sam ekran, a i ceo telefon. Na ovom ekranu možete da imate widget-e kojima ćete sebi uštedeti vremena pri pristupanju servisima i aplikacijama na vašem telefonu.

Microsoft Family Safety

Aplikacija za sigurnosnu dečju upotrebu uređaja. Možemo reći da Google Family Link već obavlja odličan posao na pametnim telefonima, međutim, ova aplikacija je odlična za računare i laptopove. Možete da pratite koje sajtove i koje aplikacije je vaše dete koristilo u koje vreme i možete da postavljate određene restrikcije na korišćenje Xbox-a i Windows PC-ja.

Soli Sandbox

Ova aplikacija je najpre za one koji imaju uređaje Pixel 4. Soli Sandbox predstavlja kućište za Soli čipove koje ovi uređaji imaju pohranjene u sebi. Aplikacija koristi za testiranje Google-ovog softvera.

Split Apps

Aplikacija služi za automatsko otvaranje dve ikonice (aplikacije) istovremeno u podeljenom ekranu. Dovoljno je samo kliknuti na ikonicu u koju ste pohranili te dve aplikacije koje želite da svaki put budu sinhrono prikazivane na ekranu vašeg mobilnog uređaja.

Wavelet

Wavelet je aplikacija koja služi kao audio adapter za vaše slušalice. Najsnažniji adut ove aplikacije je 2 400 instaliranih adaptacija za slušalice. To će reći da ako imate neke slušalice za koje je direktno instalirana audio-adaptacija na ovoj aplikaciji, nećete morati da se brinete oko zvuka na vašim slušalicama, jer će ova aplikacija sama podešavati zvuk i sve ostalo što ide uz dati paket, kako bi vam poboljšala iskustvo na tim slušalicama.

Pročitajte i: Top 10 aplikacija za vaš telefon

Pripremio: Luka Ivanović

Izvor: androidauthority.com