Top 5 modnih aplikacija koje će vas oduševiti

, LIFESTYLE

Za sve zaljubljenike u modu koji uživaju u šopingu i obožavaju da se dobro obuku, pametni telefoni su nam opet olakšali posao! Koliko puta vam se desilo da zapazite neki komad odeće na slici, a ne znate gde da ga nabavite? Koliko puta ste zaboravili šta sve imate od odeće i muku mučite svaki dan sa odlukom šta da obučete? Na sreću, postoje odgovori na ova i još mnoga druga pitanja koji će vas spasiti. Ukoliko ste pravi modni fan, ove aplikacije morate imati u svom telefonu.

1. Like to Know It

Ova aplikacija je najlakši način da pronađete modne komade koje vidite na Instagramu. Like to Know It funkcioniše tako što se povežete preko svog e-maila i svaki Instagram nalog koji odaberete, a ima link za šoping, će vam poslati linkove preko kojih možete da kupite sve što želite. Najbrži način da pronađete komade svih onih influenserki i poznatih ličnosti kojima ste se divili.

2. My EP&L

Koliko vam je bitno da je vaša odeća eco-friendly? Kompanija Kering, u čijem su vlasništvu poznati brendovi Gucci, Saint Laurent i Balenciaga se nalazi na listi eco-friendly kompanija. Gucci je prestao da koristi životinjsko krzno za svoju proizvodnju i Kering je objavio da će svoju proizvodnju još unaprediti u cilju ekološkog osvešćivanja. Pomoću aplikacije My EP&L vam je omogućeno da saznate koliko je prirodnih resursa iskorišćeno za jedan komad odeće. Možete odabrati proizvod, zemlju porekla i materijale, a zatim će online kalkulator za vas sve izračunati.

Pročitajte i: Putovanje kroz vreme – stare fotografije glavnog grada Jugoslavije

3. Your Closet-Smart Fashion

Ukoliko ste gledali film Clueless, sigurno vas je oduševila scena gde Cher na kompjuteru pretražuje odevne kombinacije i tako odlučuje šta će obući. Poznato je koliki problem može da predstavlja pitanje „Šta da obučem?“. Međutim, ova aplikacija je vaš lični asistent koji će rešiti tu muku. Slikajte sve komade odeće – možete ih razvrstati po kategorijama i bojama. Takođe, imate i opciju kalendarskog planiranja gde po danima možete odrediti svoje outfite. Veoma zabavno, a korisno!

4. The Hunt

Aplikacija The Hunt vam takođe rešava problem gde da pronađete određeni komad koji ste videli na slici, ali na malo drugačiji način. The Hunt svojim korisnicima omogućava da objave fotografije modnih komada koji ih interesuju i tako kreću „u lov“ na njih. U tome im pomažu ostali korisnici, koji ako prepoznaju koji je komad odeće, šalju link preko kojeg može da se kupi. Veoma zanimljiva aplikacija za korišćenje i od velike pomoći!

5. Good on You

Slična aplikaciji My EP&L, ova aplikacija vas informiše o radnim uslovima vašeg omiljenog brenda. Odgovara na pitanja koje i koliko prirodnih resursa koriste za proizvodnju i da li testiraju na životinjama. Ukoliko su vam ove stvari bitne, a trebalo bi da jesu, ova aplikacija će vam pomoći da više saznate o svom omiljenom brendu. Širenje ekološke svesti je izuzetno značajno!

Pročitajte i: EXIT 2020: Možemo li na tvrđavu i ovog leta?

Naslovna fotografija: pinterest.com

Pripremila: Sofija Bogosavljev