“Fantastična žena” od danas u bioskopima

, PULS GRADA

Film je, pored Oskara, osvojio još 23 nagrade na prestižnim filmskim festivalima

Oskarom nagrađen za najbolji strani film  “Fantastična žena” reditelja Sebastiana Lelia premijerno će biti prikazan u četvrtak, 24. maja od 20 časova u bioskopu Cineplexx u Ušće shopping centru, nakon čega nastavlja svoj bioskopski život.

Ovo je film o snažnoj, borbenoj ženi, koja se, nakon gubitka voljene osobe, suprotstavlja svetu koji je osuđuje i diskrimiše, i pored svega, traži lepotu u svemu. Njen lik sjajno je odigrala Daniela Vega.

Ovo je definitivno jedna od najtežih stvari koje sam radila u životu, ali i najzahvalnije iskustvo za mene. Ogromna je čast raditi sa Sebastianom, kome se veoma divim. Ponosna sam što sam bila deo takvog tima, kompletnog, sa kojim sam se veoma povezala, i sada smo veoma bliski. Odličan je ovo bio projekat u svakom smislu. Hvala svima, naročito mom direktnom partneru Francisku Rejesu, bio je sjajan,” rekla je Daniela Vega.

Kako je i sam reditelj rekao, ovaj film je otvorio vrata slobode i velikih stilskih mogućnosti. ” Voleo bih da se gledaoci povežu sa Marinom. Bez obzira na lična ubeđenja, vrednosti, viziju sveta, želeo bih da je razumeju, da saosećaju sa njom. Želim da gledaoci budu otvoreni ka izazovnom putovanju koje nosi ovaj film i da to čine otvorenog uma. Želim da pronađu lepotu u svemu što ih okružuje“, dodao je Sebastian Lelio.

Film, koji je nominovan za 32 nagrade, pored Oskara, osvojio je još 23 na prestižnim filmskim festivalima, između ostalih  za najbolji scenario u Berlinu.

Marina je mlada konobarica i buduća pevačica. Orlando ima svoju štampariju. Zajedno planiraju budućnost. Međutim, Orlando iznenada umre, i Marina ostaje potpuno sama, ali i pod pritiscima i optužbama Orlandove porodice, ali i policije koja počinje da istražuje njenu eventualnu umešanost u Orlandovu smrt. Sa druge strane, Orlandova bivša žena joj zabranjuje da prisustvuje sahrani, dok je Orlandov sin izbacuje iz stana. Imajući u vidu da je Marina transrodna žena, za veći deo Orlandove porodice njen seksualni identitet je sramotan i nenormalan. Marina tada odlučuje da se suprotstavi njegovoj porodici i društvu i pokaže im ko ja ona zapravo – složena, snažna, iskrena i… fantastična žena.

 

Izvor: FAME Solutons