Bašta u srcu grada

, PULS GRADA

Simboličan „novi početak“ ili nastavak onog najboljeg što Beogradski sajam ima da ponudi svojim vernim i dugogodišnjim posetiocima, zakazan je za 17. jun!

Pod sloganom “Bašta u srcu grada” u hali 3 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od srede 17. do subote 20. juna 2020. god. odvijaće se najmirisnija manifestacija 25. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair.

Biće to, u ovom trenutku za sve nas tako potreban doživljaj za oko i dušu, obogaćen sa još tri tematske izložbe – 23. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 8. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 4. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

Ovaj povratak u normalne životne i društvene tokove, prilika je da se još jače i čvršće povežemo sa prirodom, njenim blagodetima i plodovima. Sajam hortikulture upravo je mesto inspiracije i ideja za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova.

Na sajmu će moći da se izabere iz bogatog izbora sadnica cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka, i kupi odabrano direktno od proizvođača. BeoPlantFair je tradicionalno odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte u prilog budućih saradnji.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

Podrazumeva se da je ulaz za posetioce u “Baštu u srcu grada” na Beogradskom sajmu, za ovu priliku, besplatan. Čekamo vas da potvrdimo da smo posle svega zadržali zdrav duh i osećaj za lepo, toliko potrebno da bismo mogli da nastavimo dalje!