PET NEOBIČNIH KAFIĆA U BEOGRADU

, LIFESTYLE

Za sve ljubitelje neobičnih i lepih enterijera, predstavljamo vam 5 kafića koji će vas sigurno osvojiti svojim šarmom.

1.BLAZNAVAC CAFE-BAR

Blaznavac je kafić u ulici Kneginje Ljubice br. 18. Ono što Blaznavac izdvaja od ostalih kafe-barova je zasigurno jedinstven enterijer, ali i očaravajuć eksterijer. Kafić je smešten u građevini staroj preko jednog veka, a nosi naziv po nekadašnjem vlasniku kuće u kojoj se lokal nalazi –Živojinu Blaznavcu, nekadašnjem upravniku grada Beograda. 

Zanimljive šarene slike po zidovima radili su Mark Vilkinson i Nikola Velički.

Iako u Blaznavcu uvek možete popiti dobru kafu (preporučujemo moku), ono što oni izdvajaju iz ponude su brojni kokteli, te je i večernje uživanje uz chill muziku ovde zagarantovano

2.NEGRO CAFFE

Kafić na Terazijama (br.13), smešten na prvom spratu te zgrade. Ovaj kafe nosi visoku peticu na Tripadvisor-u, a to ni ne čudi s obzirom na to da su konobari uvek ljubazni, te da imaju izuzetnu ponudu kafe. Lokal poznat po svojim šarenim stolicama i prijatnoj atmosferi, ima i sjajan pogled na Terazije. U Negru su česte svirke vikendom, pa u ponudi imaju i alkoholna pića. Zbog dobre lokacije, lako dostupne svima, ne sumnjamo da ćete vašu sledeću kafu sa društvom popiti baš ovde.

3.MYCONOS CAFE

Kada se nađete u blizini Botaničke bašte, ili kada želite da odmorite van centra grada, svratite u ušuškani Myconos, smešten u ulici Čarlija Čaplina br.12. Lokal uređen u grčkom stilu sigurno će se svideti ljubiteljima Grčke, a kako kažu turisti, odlikuje ga vrlo prijatno i predusetljivo osoblje.

4.Cafeteria Gardoš

U prelepom Zemunu ima i prelepih barova, kafića i restorana, a mi ovaj put izdvajamo Gardoš! Kovano gvožđe, drveni ramovi, neobični ukrasi, motivi, šarene lampice, cveće, ukrasne stolice-hiljadu čuda krasi ovaj kafić, te su odlične fotke ovde zagarantovane. U blizini je i reka pa posle dobrog pića u romantičnoj atmosferi, možete otići i u romantičnu šetnju.

5.OBUĆAR

Za kraj – kafić u Dunavskim terasama na Karaburmi. Iako na neobičnom mestu, smesten između zgrada u ovom kompleksu, ne propustite da svratite na toplu čokolodu kada budete u ovom kraju. Obućar je mali lokal, sa prelepim, toplim enterijerom. Ručno rađene slike, manjak gužve i velika terasa leti, sigurno će vam se svideti.

Autor: Kristina Kostić