Francuska komedija “Coexister” od danas u bioskopima

, PULS GRADA

Francuski film, reditelja Fabrisija Ebua, koji ujedno igra i jednu od glavnih uloga, predstavlja jednu od najgledanijih komedija poslednjih godina u Francuskoj, pre svega zbog specifične i nesvakidašnje teme. Još jedan film koji savršeni dočarava francuski autohumor. Film predstavlja jednu vedru i duhovitu priču o trojici pripadnika verskih zajednica, prikazujući ih kroz sve njihove vrline I mane.

Dok sam tragao za idejom za svoj novi projekat, slučajno sam naišao na klip na Ju Tjubu u o sveštenicima-pevačima koji su u to vreme bili hit. Naime, govorilo se o tri sveštenika koji su, prepevavajući francuske klasike, prodali milione albuma i imali uspešnu turneju  širom sveta . Naročito mi je privuklo pažnju to što je jedan od sveštenika, koji je tek upisao bogosloviju, posle turneje odustao od svog crkvenog poziva. Zapitao sam se šta se to desilo u njemu tokom turneje da je odlučio da u svom životu više nema Isusa. Počeo sam od tog principa, a zatim sam rešio da filmom obuhvatim i ostale religije,”  rekao je reditelj.

Nikolas, muzički producent, da bi opstao u poslu, formira muzički bend kog čine sveštenik za kog će se ispostaviti da preterano morališe, rabin sklon opojnim sredstvima i imam poročan u svakom mogućem smislu. Bend slavi različitost na svakom nivou, a ova kombinacija obećava dobru zabavu!

Film “Coexister” se od četvrtka, 21. juna nalazi na redovnom repertoaru preko 30 bioskopa u Srbiji, između ostalog i Cineplexxa, Rode Cineplex, Arene Cineplex u Novom Sadu, bioskopa Tuckwood, Kombank Dvorane, CineGranda, Kulturnog centra Kruševac,  KV Art Kraljevo, bioskopa Vilin grad, bioskopa Cinestar u Novom Sadu, bioskopa Art u  Užicu I drugih.

 

Izvor: FAME Solutions