Mrtva Nevesta šeta Beogradom i najavljuje horor

, AKTUELNO

Ruski horor film „Nevesta” od danas u bioskopima – premijera u Ušću u 20:40 časova!

Posle dužeg vremena ljubitelji horor filmova konačno će uživati u zastrašujućem ostvarenju “Nevesta”ruskog reditelja Svjatoslava Podgajevskija koji je od sutra u domaćim bioskopima. Za film, koji je dobio sjajne kritike u Evropi, vlada veliko intersovanje i američkih studija, pa je tako Lionsgate već angažovao autorski tim filma „Conjuring” i najavio  snimanje američke verzije ovog sjajnog horora.

Najavu prikazivanja filma “Nevesta” prati kampanja u okviru koje su sugrađani oduševljeno, ali i bojažljivo, sretali po gradu Nevestu, sa kojom su, iako ih je plašila, ipak želeli i da se slikaju. One, koji su je propustili, Nevesta će dočekati na premijernom prikazivanju u bioskopu Cineplexx u Ušće shopping centru, sutra od 20.40h.

U ruskoj istoriji su poznati različiti i vrlo čudni običaji i rituali tokom održavanja ceremonija, pa smo ih objedinili u ovom filmu, iako je cela ideja potekla od jednog članka na temu običaja. Ritual fotografisanja umrlih koji se naročito provlači kroz istoriju, bio mi je posebno intrigantan, i na njemu je, pre svega, baziran scenario“, rekao je reditelj.

Nevestu igra mlada glumica Victoria Agalakova, kojoj je ovo prva glavna uloga na filmu, dok mladoženju igra Vyacheslav Chepurchenko, poznat po svojoj roli u tv seriji “Infidelities”.

Tokom 19. veka u Rusiji je  održavana tradicija fotografisanja umrlih članova  porodice. To je činio i jedan fotograf, koji je svoju ženu, kada je umla,sahranio pored tela device kako bi oživeo duh svoje žene u telu mlade devojke. Nepredviđene okolonosti prekinule su ritual, što je dovelo do toga da se oživela žena ponaša čudno. U modernom dobu, Nastja i njen verenik Ivan putuju u porodičnu kuću njegovih roditelja, gde planiraju da održe venčanje. Međutim, Nastja vremenom uviđa čudne događaje u kući i shvata da je ona zapravo žrtva čudnih rituala porodice svog verenika.

Film “Nevesta” se od danas nalazi  na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji i regionu.

 

Izvor: Fame Solutions