Top 5 plaža u opštini Budva

, AKTUELNO

Slika 1. Kamenovo plaža

Leto je pristiglo, a većina nas se odluči da letuje u Budvi. Da li zato što je provod zagarantovan, što ima dosta ljudi, što su plaže prostrane i čiste, hrana fantastična…? Definitivno niko ne dolazi zbog budvanske Slovenske plaže ili zbog hrane, već zbog provoda .
A što se tiče plaža, moja topla preporuka je da izbegavate Slovensku plažu, prvenstveno zbog velike gužve. Neki delovi ove plaže ne mogu se pohvaliti čistotom mora, ali ako bih morala izdvojiti jedan deo ove plaže, to je definitivno deo uz bandži, blizu tunela koji razdvaja Budvu i Bečiće (to je lepo mesto za kupanje u junu, septembru, oktobru). Međutim, postoji dosta okolnih plažica koje možete posetiti.

Top 5 preporuka :

1. Jaz plaža, koja se nalazi nedaleko od Budve je proglašena za najlepšu evropsku plažu, divnooo, eto prvog primera gde možete poći. Ako nemate kola, postoji bus koji dovozi i odvozi turiste na Jaz i nazad (karta nije skupa 1-2 eura). Pored Jaza se nalaze još: Ploče i Trsteno, kao i Malaya, omiljena plaža Budvana (prvenstveno za slikanje, a i za uživanje). Kada dođete na Jaz plažu sa leve strane se nalazi deo gde su ležaljke i tu je malo skuplja varijanta jer se one plaćaju ( ležaljka + suncobran + stočić + dodatno ako želite nešto naručiti iz restorana), dok se sa desne strane sve što idete dalje, možete poneti svoje suncobrane, sendviče od kuće i niko Vas neće opterećivati sa dodatnim finansijama. Sa te strane se nalazi i fast food sa uobičajenim letnjim cenama, tako da je desna strana plaže jeftinija varijanta.

2. Nadomak starog grada u Budvi, nalazi se prelepa plaža Mogren, sastoji se iz dve plažice Mogren 1 i 2, koja je uvek puna turista, ima prelep pogled za slikanje, i tu se nalaze brojne stene za strastvene skakače. Što se tiče ponuda na ovoj plaži, ako nemate dovoljno novca da plaćate ležaljke, nalazi se i otvoreni deo gde možete staviti Vaše peškire i poneti hranu sa sobom. Fast food je takođe dostupan.

3. Tik uz Stari grad se nalazi i plaža Ričardova glava, još jedno od omiljenih mesta Budvana za uživanje i fotografisanje. Ričardova glava je malo skuplja varijanta, jer su tu nalazi dosta skupljih kafića i restorana ali jedan od jeftinijih restorana je Hotel Mogren, gde se možete opustiti, popiti piće, jesti, a potrošićete manje novca nego u restoranima koji se nalaze tik uz zidine Starog grada.

4. Sa druge strane, tu su Bečići i Rafilovići. Iako Bečići broje dosta turista, plaža je čista i prostranija od budvanske Slovenske. Do nje možete doći peške iz Budve, kolima ili busom. Što se tiče ponuda na ovim plažama, nećete pogrešiti ni sa jednom jer su i Bečići i Rafailovići duplo jefitniji od celokupne Budve što se tiče ležaljki, suncobrana, restorana, kafića i fastfoodova. Moći ćete da birate jer na svakom ulažu u plažu stoji cenovnik.

Slika 2. Bečići

5. Između Rafailovića i Pržna se nalazi moja omiljena plaža, Kamenovo. Ne znam da li mi je omiljena zato što sam odrasla na njoj, ali nosi prelepe mirise maslina, prečistu i predivnu vodu, dobro društvo spremno za odbojku i brojne osmehe. Do nje se dolazi kolima, peške preko tunela iz Rafailovića ili busom. Što se tiče ponuda, ležaljke i suncobrani kao restorani su finansijski dostupni.

Ko želi da eksperimentiše dalje od Kamenova, na usluzi su vam Pržno, Sveti Stefan, Petrovac…

Cenovnici u Budvi su pomešani, pogotovo što se tiče ležaljki, svaka plaža ima drugačije cene koje se kreću čak i do 40 eura po kompletu. Cenovnici stoje na ulazu u plažu tako da sami možete birati gde želite. Najskuplja je Torch plaža.
Dok ste u Budvi takođe finansijski dostupni restorani su: Zeleni Gaj, Tropiko, Vila Manojlović, Slovenska plaža, Pivnica.
Što se tiče noćnog života svi turisti posećuju poznato šetalište u Budvi gde se nalazi diskoteka do diskoteke, pića su skuplja nego u Vašim gradovima (sezona je) ali je provod zagarantovan. Svake noći peva neka estradna ličnost u svakoj diskoteci, tako da možete da birate gde želite izaći. Diskoteke koje se posećuju su: Trokadero, Ambiente, Paris, Maltez, Rafaello…. Uvek ponesite više para sa sobom, pogotovo muški rod. :)

 

Marija Trifunović