Kako napraviti preliv za kosu kod kuće

, Beauty, LIFESTYLE

Suva kosa bez sjaja je prošlost. Sve devojke znaju muke farbanja. Farba će postepeno da izbledi, a sjaj koji je boja imala će nestati, a mi odmah odlazimo pravo kod frizera. Ne mora biti tako, a danas ćemo pričati o rešenju ovih muka.

Profesionalne farbe za kosu koliko god efektivne bile, jednako su i štetne, te ne bi bilo preporučljivo da se farbamo prečesto, a ovo naročito važi za plavuše i crvenokose. Na sreću, postoji jedno lako rešenje koje će vašoj kosi dati stari sjaj sa mnogo manje štetnosti po nju. Takođe, ovo je odlično rešenje i za devojke koje ne žele da se farbaju ali žele da blago posvetle kosu i daju joj prirodni sjaj.

Sve što vam treba jeste:

  • Farba za kosu
  • Hidrogen od 6% (može i od 3%)
  • Šampon ili regenerator
  • Malo vode

Postupak je krajnje jednostavan. U jednakim razmerama pomešati hidrogen, fabru i šampon i dodati malo vode da se smesa razredi, ukoliko je previše gusta. Na mokru kosu posušenu peškirom ravnomerno rasporediti smesu i ostaviti da odstoji. Važna napomena je da plavuše ne bi trebalo da drže smesu na glavi duže od 10 minuta, što je sasvim dovoljno za željene efekte, dok crnke/brinete/crvenokose devojke mogu da drže smesu i do 20 minuta na kosi.

Pročitati i: Kako su nas podkasti zarazili?

Prednosti ove metode su da kosa dobija sjaj i boju kao da ste se farbali, sa mnogo manje štetnosti. Mana je to što su kratkotrajni rezultati, koji traju od 4 do 6 nedelja, u zavisnosti od kose, što je sasvim dovoljno za čekanje do sledećeg termina kod frizera.

Autorka: Teodora Škobo

Izvor/foto izvor: frizuromanija.com