Raj za poliglote

, AKTUELNO

Svakog drugog utorka u „KC Grad“ održava se događaj pod nazivom „Language Caffee“.  Ako pričate neki strani jezik poput engleskog, italijanskog, francuskog, nemačkog, portugalskog, dođite da se družimo u opuštenoj atmosferi.

Pri ulasku u kafić zateći će vas nekoliko stolova za kojima se priča neki od jezika koji su trenutno u ponudi. Za sada u Language Caffe-u možete pričati portugalski, španski, nemački, italijanski, grčki, češki i slovenački. Neki jezici poput ruskog ili kineskog još nisu u ponudi zbog nedostatka ljudi kojima je taj jezik maternji. U slučaju da znate nekog stranca koji bi bio voljan da bude predstavnik  jezika kojeg nema u ponudi, možete kontaktirati organizatore.

Događaj  zvanično traje od 19 do 21h, ali moguće je ostati i duže. Na njemu ćete sigurno upoznati puno novih i zanimljivih ljudi.

Ja sam upoznao Francuza  koji radi u Beogradu,a u Language Caffe-u je vežbao nemački. Neobičan spoj, zar ne? Tako možete upoznati Italijana koji govori savršen srpski sa italijanskim akcentom, biti iznenađeni poliglotama koji idu od stola do stola pričajući  tečno  skoro svaki jezik.

Ovaj događaj je odlična prilika  da  jezik koji učite pričate van ustaljenih  okvira četiri zida učionice. Od vas se naravno očekuje da imate osnovno znanje jezika potrebno za neometanu konverzaciju.

Ako nijedan jezik ne poznajete dobro , tu se nalazi i srpski sto. Za njim možete upoznati ljude koji rade ili studiraju u Beogradu, a kojima  možete pomoći da lakše savladaju jezik.

Sledeći Language Caffe održava se 6. decembra. Očekujemo vas

Link dogadjaja: https://www.facebook.com/events/732943836855110/

Uroš Bosić

Fotografija: https://www.facebook.com/languagecaffeebeograd/?fref=ts&__mref=message_bubble