LIFT kviz – učiš, osvajaš nagrade, a sediš kod kuće

, IT

Ljubitelj ste kvizova, a imate tremu od javnog nastupa? Želite da se oprobate u kvizu znanja, a da se ne pomerate iz udobnosti omiljene vam fotelje? Sada imate priliku za to, jer je od nedavno pokrenut prvi onlajn kviz na našim prostorima. Sve što vam je potrebno jeste mobilni telefon, jaka internet veza, malo znanja i prstohvat sreće.

Kviz se sastoji od 12 pitanja iz različitih oblasti, od istorije, sporta, geografije pa sve do pitanja koja se tiču opšte kulture. Koncipirana su gradaciono, tj. od lakših ka težim i svi takmičari odgovaraju na ista pitanja. Za svako pitanje ima tri ponuđena odgovora i deset sekundi vremena za davanje odgovora. Kviz se emituje uživo pet puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 14h, kao i petkom, subotom i nedeljom od 21h.

Nagrade su u vidu novčanog iznosa koji se menja od emisije do emisije. Oni koji odgovore tačno na sva postavljena pitanja dele nagradu, ali fokus nije toliko na nagradi koliko na zabavi, sticanju novih znanja i proveri već postojećeg. Ukoliko se dogodi da date pogrešan odgovor, dve su opcije koje vas čekaju. Prva, ne toliko poželjna, podrazumeva ispadanje iz kviza i gubitak nagrade, ali i dalje možete ostati na vezi i pratiti kviz sve do njegovog kraja. Druga opcija je mnogo bolja i podrazumeva vraćanje u kviz, ali kako? Tako što ćete iskoristiti ekstra život koji ćete dobiti ako pozovete drugare da instaliraju Lift kviz. Kada drugari to urade, formiraju nalog i upišu vaš lift kod, ekstra život dobijate vi, ali i vaši prijatelji, i zabava može da se nastavi.

Dinamičnosti kviza doprinose i harizmatični voditelji Čupa i Ana koji se smenjuju i u svakoj emisiji je prisutan samo jedan voditelj. Njihov zadatak je da, osim postavljanja pitanja i čitanja tačnih odgovora, pokušavaju da vas opuste i atmosferu učine prijatnijom. Popularnost ovog kviza je sve veća i iz nedelje u nedelju broj takmičara ide uzlaznom putanjom. Ako do sad niste, pohitajte da instalirate Lift kviz, okupite drugare, opremite se grickalicama, slatkišima i zabava može da počne!

Pročitajte i: Da li ste čuli za projekat Social Impact Award na kome ideje mladih postaju njihovi sopstveni biznisi?!

Autor: Bojana Petrović
Izvori: play.google.com, www.netokracija.rs