Besplatni sajtovi za učenje stranih jezika

, RAZNO

Voleli biste da naučite neki strani jezik, ali smatrate da nemate dovoljno vremena ni novca za časove nekoliko puta nedeljno? Nema problema!

Vaš  telefon, pored gomile selfija i aplikacija koje čuva u svojoj memoriji, mogao bi da uskladišti korisne aplikacije za učenje jezika.

Duolingo – Pored uobičajenih jezika, možete naučiti i hebrejski, portugalski, danski, turski, vijetnamski itd. Prilično cool, zar ne?

Lingvist  – Za svega 200 sati možete se smatrati poznavaocem jezika uz korišćenje ove aplikacije.

Memrise – Obogatite rečnik stranih reči i to preko 200 jezika!

Livemocha – Ova online zajednica broji najviše članova te iskoristite tu pogodnost da naučite jezik kroz interakciju.

Busuu  – Još jedna aplikacija gde jezik možete naučiti uz pomoć zajednice.

LearnLanguage – Idealna za sve one koji više vole “školski pristup” prilikom učenja jezika. Pored engleskog, usavršate i druge jezike pomoću LearnLanguage-a.

Ukoliko vas striktno zanima učenje engleskog jezika, najbolje je da posetite ove platforme:

http://learnenglish.britishcouncil.org/en/

http://learning.blogs.nytimes.com/

HomerEnglish-1

Ukoliko mislite da je nemoguća misija svaki dan malo-malo učiti i usavršavati jezik, mi se ne slažemo sa vama! Konkretno, aplikaciju Duolingo smo koristili sat vremena dnevno (pola sata autobusom u dva smera). Malo odricanja od omiljene muzike na slušalicama može vam doneti mnogo toga korisnog!

Engleski, francuski, nemački, italijianski ili neki drugi? Nema razloga da ograničavate svoje znanje!

Marija Tomić

Izvor: http://www.bizlife.rs/vesti/80908-najbolji-sajtovi-za-besplatno-ucenje-stranih-jezika/

One Comments

  • Ana 23 / 08 / 2016 Reply

    Koristim i Duolingo i Memrise, svidjaju mi se bas, videcemo koliko cu da naucim 🙂 ima dosta korisnih sajtova za jezika, ja uglavnom za engleski trazim; Svakodnevno koristim onlajn recnike kao sto je Webster, i trudim se da slusam jezik sto vise – serije, filmovi i vesti ( imate CNN student news i BBC learning za to, ne samo TV kanale); Ima i dosta sajtova sa gramatickim vezbama, to je bitno isto, a i provera pravopisa, odnosno spelling gresaka, za sta moze da se koristi ovaj sajt http://respelt.com/ ;

Leave a Reply