3 mobilne aplikacije koje će vam pomoći da na solo putovanju ne budete tako solo

, LIFESTYLE

Solo putovanje predstavlja predivan način da provedete kvalitetno vreme sami sa sobom, ali je isto tako idealna prilika za upoznavanje novih ljudi. Ako je nekima od vas jedna od novogodišnjih želja bilo upravo to da konačno odete na jedno solo putovanje, ove 3 mobilne aplikacije će vam pomoći da na tom putovanju pronađete društvo sa kojim ćete da podelite nezaboravno iskustvo:

  1. Couchsurfing

Kako njihov sajt kaže ‒ You have friends all over the world, you just haven’t met them yet.

Iako je Couchsurfing primarno društveno-socijalna mreža čiji je cilj da poveže one članove koji besplatno nude smeštaj sa turistima kojima je potreban smeštaj, ova mreža predstavlja i odličnu priliku da upoznate druge turiste, ali i lokalce, i zajedno sa njima provedete nezaboravno popodne u zabavnom parku, pabu ili na koncertu lokalnog benda. A ko zna, možda na taj način steknete i prijatelja za ceo život.

  1. Travello

Travello predstavlja zajednicu onih zaljubljenih u putovanja. Nešto je kao Facebook, ali umesto albuma novorođene bebe vaše drugarice iz osnovne škole, sadržaj koji ovde možete da pronađete je isključivo u vezi sa putovanjima. U okviru ove mobilne aplikacije možete da podelite svoje priče i fotografije sa raznih destinacija, da pretražite događaje ili ekskurzije koje se organizuju, kao i da direktno stupite u kontakt sa onima koji se nalaze u vašoj blizini. Isto tako, možete da stupite u kontakt i sa onima koji se trenutno nalaze u gradu koji tek planirate da posetite. Ono što Travello čini posebnim jesu grupe za stupanje u kontakt sa drugima: Travel Bloggers, Backpackers, Solo Travelers, Digital Nomads, Travel Photographers i drugo. Povežite se sa jednom grupom i podelite sa njima bar jednu nezaboravnu priču sa nekog od vaših prethodnih putovanja.

  1. Meetup

Ako je upoznavanje ljudi sa sličnim interesovanjima vaša šoljica čaja, onda je ova mobilna aplikacija baš za vas. Meetup povezuje ljude sličnih afiniteta i hobija. Od igranja badmintona u gradskom parku ili odlaska na planinarenje, do časova heklanja ili nekog stranog jezika ‒ nudi vam se spektar šarenolikih mogućnosti. Uostalom, možete da se pridružite i nekoj aktivnosti koju nikada pre niste probali. Samo jedno ne zaboravite ‒ zabavite se!

Bonus

Ako vas interesuju neobične i pomalo čudne destinacije za putovanja, kao i lokalna skrivena blaga, Atlas Obscura je sajt na koji treba da obratite pažnju. Ova riznica informacija pokriva brojne teme, uključujući istoriju, nauku, hranu i drugo.

Odvažite se da odete sami na putovanje i iskusite ga iz jedne sasvim drugačije perspektive.

Budite radoznali i srećan put!

Autorka: Martina Seizović

Foto izvor: Unsplash.com