11. FEDIS – 13 domaćih serija u borbi za prestižnu “Zlatnu antenu”

, AKTUELNO, KULTURA

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma i Festival drama i serija FEDIS postali su i zvanični partneri, a formalni protokol o saradnji između ove dve institucije potpisali su 27. avgusta 2021 godine u Nišu direktor FILMSKH SUSRETA Srđan Savić i direktor FEDIS-a, Nenad Milenković.

Dve značajne institucije za našu kulturu u narednom periodu blisko će sarađivati na unapređenju festivalskog programa Filmskih susreta i FEDIS festivala u cilju promocije i afirmacije domaćeg i regionalnog filmskog stvaralaštva i produkcije televizijskih serija i drama.

Odlukom selektora 11. Međunarodnog festivala drama i serija FEDIS, poznatog dramaturga i reditelja, Božidara Zečevića, u konkurenciji za nagrade “Zlatna antena” u dvanaest kategorija naći će se trinaest serija, i to: Vikend sa ćaletom, 12 reči, Kaljave gume, Kamiondžije d.o.o., Kosti, Mama i tata se igraju rata, Jedini izlaz, Porodica, Kalkanski krugovi, Tajne vinove loze, Klan, Zlatni dani i Četiri ruže. 




Svake godine biraće se najbolji glumački par godine za koji će gledaoci moći da glasaju na sajtu www.novosti.rs.
Na sajtu www.zlatnaantena.com možete glasati za najbolju seriju iz regiona prikazanu u Srbiji. U konkurenciji su serije: Dar Mar (HR), Novine (HR) i Hotel Balkan (BIH/RS).





11. međunarodni Festival drama i serija FEDIS održava se od 5. do 7. oktobra 2021, godine u Domu omladine Beograda uz prateće programe i događaje.






Izvor: FEDIS festival, zlatnaantena.com