11 serija koje bih uvek mogla gledati iznova (drugi deo)

, AKTUELNO, KULTURA

Dobrodošli na drugi deo mog teksta o serijama koje bih mogla uvek gledati iznova.

U ovom tekstu predstavljam vam još 5(+1) serija koje mi nikad neće dosaditi i kojima se rado vraćam.

Ukoliko niste pročitali moj prethodni članak koji je sadržao prvih 6 serija, ostavljam vam link odmah ispod ovog pasusa.

Pročitajte i: 11 serija koje bih uvek mogla gledati iznova (prvi deo)

A sada, predstavljam vam preostalih 5 serija (+1, ono što ste pročitali iznad nije bila greška).

SEX AND THE CITY

Keri, Samanta, Šarlot i Miranda su među prvima koje su probile led na televiziji sa obradama škakljivih pitanja vezanih za muško-ženske odnose na prelasku milenijuma. Zbog same tematike četiri žene koje u svojim tridesetim još nisu udate i spavaju sa mnogim momcima, ali i samih seksualnih scena, mnogi osuđuju ovu seriju, kao i karaktere koje predstavljaju žene koje su „previše slobodne”, međutim baš u tome je i caka – seksualnost nije nešto što bi trebalo da bude sramota i definitivno ne bi trebala da se slavi samo kod muškaraca, dok se kod žena osuđuje. Bez obzira na sve to, ovo je još jedna lagana serija koju gledaš posle napornog dana ili kad sebi hoćeš da organizuješ stay-at-home petak veče uz koktele i masku za lice. Takođe je zanimljivo uočavati kako ti se menjaju shvatanja kako prolaze godine.



MODERN FAMILY

Ovo je čista ljubav u obliku serije – prikaz jedne velike porodice koju čine članovi svih uzrasta, te se svi možemo malo pronaći u svakome. Najlepša stvar u vezi sa ovom serijom je to što traje 11 sezona, pa smo kroz čitavu seriju imali prilike da gledamo kako naši omiljeni likovi odrastaju. Kakve god nedoumice i nesporazumi da se dogode, poenta je da se baš svaka epizoda završi tako što se konflikt na neki način razreši. Svakome ko još nije pogledao ovu seriju najtoplije je preporučujem.



THE GOOD PLACE

Fenomenalna filozofska komedija koja će vas u svakoj epizodi dovesti do toga da se zapitate i razmislite. Sa druge strane, humor je fantastičan i sve se vodi po principu – očekuj neočekivano. Seriju sam možda par puta videla na TV-u, dok mi momak nije rekao da je počeo da je gleda i da će se i meni jako dopasti. Onda sam i ja počela da gledam, pa smo, kada sam ga stigla, nastavili zajedno. Uvek je zanimljivo gledati je ispočetka, zato što je svaki put kao prvi. Odlična stvar je i to što se svaki put uoče neki novi detalji i hintovi koji mogu da se povežu sa celom radnjom serije.



THE BOLD TYPE

Ovo je jedna ultimativna feel-good serija kad god mi je potrebna reafirmacija da će sve biti u redu, čak iako je trenutno raspad. Tri mlade devojke koje rade u modnom magazinu i glavna urednica magazina koja je šef za poželeti nam pokazuju pravu sliku zdravog prijateljstva kroz sve ono što ljubavni, porodični i karijerni život zadaju. Počela sam ovu seriju da gledam nakon što mi je drugarica nekoliko puta preporučila kada sam i sama bila u nekom lošem raspoloženju i zaista mi je poslužila kao uteha i malo pozitive u toku težih dana. Trenutno čekam da izađe i poslednja, peta sezona, a zatim bih rado pogledala seriju još jednom ispočetka.



NEW GIRL

Smotana i slatka Džes i njeni predivni cimeri… Počela sam da gledam ovu šećerlemu od serije na Fox Life-u, a zatim odlučila da nastavim da je bindžujem na svoju ruku. U potpunosti sam se zaljubila u svakog lika u seriji, a definitivno se i dan danas previše pronalazim u Džes. Omiljena stvar koja mi se dogodila u seriji jeste mini krosover sa Brooklyn Nine-Nine, koji je bio prikazan i u toj seriji u isto vreme kada su se epizode puštale. Iako se u poslednjoj sezoni vidi nedostatak ideja, serija se završila baš onako kako smo svi želeli i time se zaokružila čitava jedna divna priča.



Honorable mention:

PRISON BREAK

Ovo je bila prva serija koju sam gledala ispočetka do kraja iznova i to više puta uzastopno. Kada je moja sestra bila u mojim godinama, ovo je bila jedna od prvih serija koje smo skinule na kompjuter i, pošto smo delile sobu, gledale smo je pred spavanje. To naše gledanje se pretvorilo i u ostajanje kod kuće vikendima i bindžovanje serije. Kada bismo završile sve četiri sezone i pogledale i film koji dolazi posle, onda bismo krenule ispočetka. Prison Break je jedna sjajna akcija koja ne prestaje i bukvalno od prve do četvrte sezone ne postoji nezanimljiva epizoda. Film bi me uvek oduševljavao iznova i iznova. Kada je izašla nova, peta sezona 2017. godine, bila sam veoma uzbuđena, iako znam da je jedini razlog zašto se nova sezona pravi novac, ali opet – retko kad se skupi cela originalna postava da snimi nešto novo posle dugog vremena. Iako smatram da ta peta sezona nije bila toliko potrebna, opet mi je u neku ruku drago što se desila, jer, naravno, kao fan i konzumer, nikad dosta materijala serija i filmova koje volim. Nisam dugo gledala ovu seriju ponovo, prošle su godine. Možda bi to mogla biti sledeća serija koja će dobiti svoj ponovnj rewatch.



Za kraj, ostaje samo da postavim sledeće pitanje:

Koje su vaše serije kojima se uvek vraćate i koje biste uvek mogli da gledate iznova?

Autor: Jovana Filipović

Foto-izvor: imdb.com | unsplash.com