Zaigraj američki „line dance“

, LIFESTYLE

Nema sumnje da su muzika i igra savršen izbor za svaki dan. Bilo da ste tužni, srećni, depresivni, uznemireni, ovo je odličan način za vraćanje i održanje verdine. Sasvim je stvar slobodnog izbora koju ćete muziku slušati, kako ćete plesati i da li ćete biti sami ili ne, ali mi vam dajemo ideju za slučaj da želite nešto novo – američki „line dance“.

Sjajan izbor za vreme pandemije

Sigurno ste bar nekada imali prilike da vidite, obično u filmovima, ovu vrstu plesa karakterističnog za Amerikance i verujemo da je veliki broj osetio ritam i oraspoložio se tom prilikom. Može se reći da je ovo posebna vrsta plesa, „zarazna“, koja zove na igru. Interesantno je da, za razliku od našeg nacionalnog plesa, „line dance“ možete neometano igrati sa svojim prijateljima i za vreme pandemije. Kako je to moguće? Razne su varijacije u izvođenju, ali fizički kontakt uglavnom nije karakteristika „line dance“ igre.

Zabavi se uz country muziku

Američki country je prati „line dance“, koji će vas razigrati, a opet neće previše navoditi na skakanje, naporne i komplikovane pokrete. Ovaj ples se izvodi sa grupom ljudi koja se raspoređuje u nekoliko redova i izvodi kroz jednostavne, zanimljive korake. Odličan je i zbog za sve one koji su sami, a žele da plešu i zabave se, a i za one koji ne preferiraju fizički kontakt (sada to važi sa sve). Cela grupa izvodi iste pokrete u isto vreme i u istom smeru. Koreografija varira od pesme do pesme, pa ćete imati „pune ruke posla“ ako želite da budete majstor line dance-a.

Plesom zdravlje rešite

Ples je odlično rešenje za mnoge zdravstvene i psihičke probleme, raspoloženje, razvoj socijalnog života, kao i vežba za mozak i saputnik u mršavljenju i borbi sa stresom. Osim svega ovoga i odlične razonode, ples odlikuju i jačanje imunuteta, jačanje u fizičkom smislu, sticanje kondicije, lečenje depresije, razvijanje i ojačavanje samopouzdanja, kao i mnoge druge zanimljivosti i korisnosti.

Ples je metafora života i „trening za lenjivce“. Ukoliko želite da mislite, plešite. Ako niste ljubitelj sporta, plesom zdravlje rešite.

Tradicionalni američki „line dance“ čini se kao fenomenalan izbor u ovom trenutku. Izaberite svoju omiljenu „linijsku“ pesmu i pravac podijum. Za apsolutni osećaj, šešir na glavu i kaubojke!

Za početak odlične zabave i širenja vidika i znanja, ispod pišemo predloge „line“ pesama:

  • Drink Myself Single – Sunny Sweeney
  • Carrie Underwood – Cowboy Casanova
  • God Blessed Texas – Little Texas
  • Brooks & Dunn – Boot Scootin Boogie
  • T-R-O-U-B-L-E – Travis Tritt

Pročitajte i: Pesme koje menjaju raspoloženje – nabolje

Priredila: Jelena Luković

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr

Foto izvor: wpsgr.org