Osmisli projekat do 1. novembra i imaš priliku da budeš finansiran!

, KULTURA

Konkurs za finansiranje i podršku omladinskih ideja pod nazivom „Šta nam teško“ otvoren je od 30. jula do 1. novembra ove godine. Može se prijaviti svako ko ima između 15 i 30 godina i čija ideja ima za cilj unapređenje svoje zajednice i životne sredine.

Za učešće se ne prijavljuje individualno, već je potrebno okupiti ekipu od minimalno pet osoba, među kojima će se jedna istaći kao organizator, tj. koordinator.

 „Šta nam teško“ ohrabruje prijavljivanje na konkurs svih onih koji smatraju da u društvu treba poboljšati: društvenu odgovornost i solidarnost, lično i društveno osnaživanje mladih, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, aktivno učešće mladih u razvoju svojih zajednica, saradnju aktera iz svih sektora za podršku volontiranja mladih. Akcije mogu biti ekološke, obrazovne, socijalne, tj. posebno usmerene ugroženim grupama ljudi, zatim renoviranje, kampanje, kulturni programi.

Organizatori projekta navode i smernice koje bi mogle biti od pomoći: potrebno je da su aktivnosti društveno korisne, da aktivnosti budu otvorene za sve, odnosno da promovišu razumevanje, prihvatanje i jednake šanse za sve, da promovišu humanost prema svima, a naročito prema socijalno ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom, deci i starim licima, potrebno je uključiti i osobe iz različitih manjinskih i etničkih grupa, kao i osobe različite seksualne orijentacije.

Foto izvor: freepik.com

Presek prvog kruga prijava održaće se 16. avgusta i tada će se od učesnika očekivati da predaju popunjen onlajn formular svog projekta. Komisija će zatim odlučiti da li će se taj projekat finansirati i da li će učesnici imati mentorsku podršku. Nakon toga sledi onlajn obuka i realizacija ideje.

Obrasci, kao i spisak potrebnih dokumenata za prijavljivanje na konkurs nalaze se na sajtu organizacije.

„Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, EMPOWER iz Požege uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kroz ovaj konkurs će podržati 130 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije u iznosu od 20.000 do 42.000 dinara po projektu.

Pročitajte i: Pomeren festival Novi Tvrđava Teatar

Pripremila: Vanja Velisavljev

Izvor: infopolis.rs