Lokomotiva – šansa da zahukćeš svoju ideju ovog leta!

, KULTURA

Omladinski program za osnaživanje mladih za aktivno uključivanje u društveni život, „Lokomotiva“, i ove godine raspisao je konkurs za mlade iz Novog Sada i okoline (Petrovaradina, Sremske Kamenice, Futoga, Bukovca, Veternika, Kaća, Rumenke, Čeneja, Ledinaca…).

Ovogodišnja tematika je rodna ravnopravnost, a na konkurs se može prijaviti svako ko ima između 18 i 30 godina i ko ima izražene sposobnosti rada u timu, jer se za ovaj program ne prijavljuje individualno, već timski.

Za tim je potrebno najmanje dvoje, a prilikom prijave potrebno je dostaviti i nacrt aktivnosti koja će na zanimljiv način podstaći na razmišljanje o rodnim stereotipima, nejednakom učešću žena i muškaraca u različitim sektorima privrede, nauke, obrazovanja, politike ili kulture, ali i o tome da li je rodna ravnopravnost vidljiva u medijima i na društvenim mrežama, da li se ona može susreti i u školi, na fakultetu i u porodici.

„Lokomotiva“ podstiče mlade da svojim kreativnim idejama doprinesu zajednici, pa tako ne postoje ograničenja prilikom pravljenja nacrta. Aktivnost može biti bilo kakve forme: radionica, tribina, izložba, ulična akcija, edukacija, koncert, performans, sportska aktivnost. Jedino što je važno jeste da je ona autentična i da ideja nije preuzeta od nekog drugog.

Takođe, ovaj projekat pokriva materijalne troškove nabavke materijala ili bilo kakvih drugih rekvizita/ sredstava za realizaciju aktivnosti.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti tako što će popuniti formular koji se nalazi na sajtu organizacije Infopolis-omladinski info centar, koja je ujedno i inicijator projekta.

Sa svima koji se prijave i predlože ideje, obaviće se intervjui u kojima će se očekivati da dosadašnje ideje budu bolje objašnjene i razjašnjene, kako bi ih uz pomoć organizatora projekta unapredili.

Prijave za ovaj projekat mogu se dostaviti do 31. jula.

Iz „Lokomotive“ napominju i da uvek treba imati „plan B“, te da treba razmišljati i o tome gde i kako bi se aktivnost mogla realizovati s obzirom na to da su pooštrene mere sprečavanja širenja epidemije korona virusa.

Pročitajte i: Sa čime se može kombinovati kultura?

Pripremila: Vanja Velisavljev

Izvor: infopolis.rs