Novi iPhone model moraće da sačeka

, IT

Za sve obožavaoce iPhone telefona i one koji jedva čekaju da novi model zasija, stiže jedna razočaravajuća vest. Naime, zbog pandemije virusa korona i usporenog rada kompanije, novi 5G iPhone kasniće nekoliko nedelja sa lansiranjem.

„Prošle godine smo počeli da kupujemo nove iPhone uređaje krajem septembra, a ove godine očekujemo da će ponuda biti dostupna nekoliko nedelja kasnije“ rekao je izvršni direktor kompanije Apple Luca Maestri, a preneo The Verge. Maestri nije jasno naveo razlog kašnjenja novog telefona, ali se o tome spekulisalo već neko vreme. Dosadašnja praksa je pokazala da Apple uglavnom predstavlja nove uređaje u septembru i počinje sa isporukom istog meseca. Za sad se ne zna hoće li novi iPhone ugledati svetlost dana do oktobra.

Činjenica je da ovo nije prvi put da Apple kasni sa isporukom novog modela. iPhone X najavljen je sa iPhone-om 8 septembra 2017. godine, ali su potencijalni kupci mogli doći do njih tek novembra, ali su problemi kašnjenja bili drugačije prirode u odnosu na ovu. Kompanija je tada imala proizvodnih problema, dok je ove godine glavni krivac celokupna situacija sa virusom korona. 

Novi model na koji se toliko čeka zvaće se iPhone 12 i verovatno će biti Apple-ov prvi 5G iPhone. Novitet je i nova veličina ekrana, kao i još neke korekcije koje će ovaj model učiniti još primamljivijim.

Bilo kako bilo, moraćemo da čekamo duže nego inače da dođemo do novog modela i vidimo šta je to što ga izdvaja od ostalih i čini posebnim. Do tad uživajte u telefonima koje trenutno imate jer nije važan model i cena telefona, već da li se koristi u prave svrhe.

Pročitajte i: Saveti kako da vaš telefon traje duže

Pripremila: Bojana Petrović

Izvor: businessinsider.com, theverge.com