Novi iOS doneo probleme vlasnicima iPhone-a 8

, AKTUELNO

Apple se nikako ne može rešiti raznih softverskih bugova i propusta u najnovijoj verziji iOS operativnog sistema. Nakon najnovije nadogradnje (iOS 11.3) vlasnici iPhone-a 8 koji imaju zamenske ekrane otkrili su da su im telefoni prestali da reaguju.

Nadogradnju su objavili krajem marta, a korisnici koji su ranije telefone popravljali zamenskim staklima otkrili su da im touchscreen više ne reaguje, prenosi Guardian.

Glavne novosti u ovoj nadogradnji su trebale da budu informacije o radu baterije i mogućnost da se isključi problematično usporavanje telefona koje je bilo povezano sa ranijim skandalom kad je otkriveno da je Apple namerno ograničavao performanse. Međutim, novi iOS doneo je i nove probleme. Korisnicima ekran radi, ali ne reaguje na dodir, uređaji su praktično beskorisni.


– Korisnici su besni i čini se kao da Apple namerno radi ovo kako bi sprečili popravke sa zamenskim delovima – rekao je za Motherboard Aakshay Kripalani iz servisa InjuredGadgets. Jedino rešenje je ponovna zamena ekrana i to onim originalnim i puno skupljim.

Inače, slična stvar se dogodila i prošle godine sa iPhone-om 7. Tada je Apple objavio nadogradnju koja je omogućila da telefoni opet prorade, a ceo je problem bio povezan sa zamenom Home tipke.

 

Izvor: www.itvesti.info