Pet najboljih pametnih satova

, IT

S obzirom na to da živimo u brzom vremenu i stalno negde jurimo i žurimo, oko nam konstantno klizi na sat koji je, osim toga što je koristan, postao i neka vrsta modnog detalja. Postoji mnoštvo satova u ponudi, što dečjih, sa raznim motivima, okruglih ili četvrtastih, sportskih do onih eleganantnih i prilagođenih svakoj prilici. Međutim, sve je više i onih koji nose epitet smart, tj. u pitanju su takozvani pametni satovi. Za sve one koji prate trendove, razvoj tehnologije i žele u svojoj kolekciji satova da imaju i jedan pametni sat, u nastavku navodimo pet najboljih, te je na vama da odlučite koji najviše odgovara vašem ukusu i potrebama.

Apple watch series 5

Ljubitelji Apple telefona su sigurno nekada poželeli da imaju i sat ove marke, a mi ćemo vam predočiti koje su to sve prednosti i mane Apple sata. Trenutno ovaj sat karakteriše epitet najboljeg pametnog sata. Prilagođen je kako muškoj, tako i ženskoj populaciji i ima ga u dve veličine, od 40 i 44mm. Lepo izgleda, dobar je modni detalj, a uz to nudi mnoštvo opcija i pritom je jednostavan za upotrebu. Korisnici ovog sata neće morati da brinu da li su ga slučajno pokvasili s obzirom na to da je vodootoporan i aktivan je na dubini do 50 metara. Oni sa slabijim osećajem za orijentaciju sada bez problema mogu da se opuste jer Apple sat ima ugrađen kompas za navigaciju. Osim standardnih aplikacija, ovaj sat je usmeren i na brigu o vašem zdravlju. Sat u sebi sadrži električni senzor otkucaja srca koji vas upozorava na zdravlje srca. Naravno, nije ni kod ovih satova sve idealno. Nažalost, korisnici android telefona ne bi mogli da ga koriste jer sat radi isključivo ako imate iPhone. Takođe, sat je poprilično skup i baterija se brzo troši. No, svi imamo mogućnost izbora te ako mislite da je ovo pravi sat za vas i da ga vredi imati u kolekciji, ne čekajte već požurite da ga poručite. 

Pročitajte i: Apple predstavio iOS 14

Galaxy Watch Active2

Nemojte misliti da nismo imali u vidu i korisnike android telefona pošto u nastavku nudimo odličan sat namenjen upravo ljubiteljima androida. Ovaj sat se može naći u dve veličine, od 40 i 44mm, kao što je slučaj i sa Apple satom koji smo već predstavili. Izgled sata je jednostavan i možete birati želite li da ima srebrnu, crnu ili zlatnu završnu obradu. Još jedna sličnost sa Apple satom jeste ta da je i Galaxy Watch Active2 vodootporan i bez problema možete plivati sa njim. Uz ovaj sat je i vežbanje lakše jer ga automatski prati i pomaže vam da pratite intenzitet vežbanja, kao i otkucaje srca. Još jedan od benefita jeste opcija praćenja spavanja koja vam pomaže da imate uvid u to da li dovoljno spavate i šta treba učiniti da poboljšate kondiciju. Jedina mana koju ovaj sat ima jeste da traži mnogo dodatnih Samsung aplikacija da bi radio, ukoliko nemate pametni Samsung telefon.

Kate Spade Scallop 2

U ponudi su i satovi namenjeni isključivo ženskoj populaciji. Osim što je ženstven i kreiran tako da će svaka žena naći neki sat koji joj odgovara, takođe je i u koraku sa tehnologijom i nudi opciju merenja brzine otkucaja srca, navigaciju, kao i opciju za mobilno plaćanje. Sat je okruglog oblika, a narukvica može biti metalna, ali i silikonska traka crne boje, kao i kožni kaiš u ružičastoj boji, zavisi ko šta preferira. Ono što je dobro kod ovog sata jeste činjenica da nemate ograničenja, tj. možete ga upariti i sa iPhone telefonom, kao i sa andorid uređajima. Dizajn je moderan i dobro osmišljen, ima sve opcije koje su potrebne jednoj ženi, odličan je modni detalj, a jedina mana je što mu je cena malo iznad proseka.

Pročitajte i: Specijalna Samsung Galaxy S20+ i Galaxy Buds+ BTS edicija stiže u Srbiju

Fossil’s Q Carlyle HR

Da ne bude da smo zapostavili mušku populaciju, nudimo rešenje i za muškarce koji vole da prate najnovije modne trendove. Fossil’s Q Carlyle HR je klasičnog izgleda te se na prvi pogled i ne bi stekao utisak da je u pitanju pametni sat. Odlikuje ga luksuzni izgled, mnogo aplikacija, mogućnost slanja tekstova, pregled obaveštenja i sve ono što nudi bilo koji pametni sat. Može se naći u crnoj, srebrnoj i tamno sivoj nijansi sa kožnim ili metalnim kaišem. Nova generacija ovih satova ima GPS, mogućnost za mobilno plaćanje, kao i monitor za merenje pulsa. Uz ovaj sat na ruci izgledaćete prefinjeno, sa stilom i imaćete mnoge benefite koje smo već naveli.

Garmin Forerunner 935 Running GPS Watch

Poslednji pametni sat koji smo izdvojili za vas namenjen je pretežno ljubiteljima fitnesa i sporta. Odlikuje ga dugo trajanje baterije što je veoma bitno kada trenirate jer ne bi valjalo da vam u sred treninga merenje bude stopirano zbog slabosti baterije. Takođe, sat u sebi ima ugrađen barometar, ali i termometar, kao i Wi-fi i Bluetooth veze. Naravno, pošto je sat prilagođen obožavaocima fitnesa, ima mnogo više opcija merenja svih funkcija koje su u vezi sa treningom od ostalih navedenih pametnih satova. Činjenica je da je malo skuplji i to je jedan od deficita ovog sata, kao i to da termometar meri isključivo temperaturu tačno iznad kože. Međutim, kada se pogleda kvalitet koji ovaj sat nudi, dolazi se do zaključka da je svakako isplativa investicija.

Nadamo se da smo vam ovom ponudom satova pomogli da se eventualno odlučite za neki koji odgovara vašim afinitetima. Činjenično stanje je da se za svakog može nešto pronaći jer je izbor zaista širok. Ono što je najbolje od svega jeste opcija online kupovine, tj. svi ovi satovi se mogu poručiti putem interneta, a na vama je da odlučite vredi li uložiti novac u neki od njih.  

Pročitajte i: Pranje ruku nikada nije bilo lakše uz novu opciju Apple watch-a

Pripremila: Bojana Petrović

Izvor: businessinsider.com

Foto: apple.com, katespade.com, businessinsider.com