Spremite se, stižu glasovni tvitovi!

, IT

Tviter uvodi mogućnost snimanja i slanja audio poruka na ovoj društvenoj mreži. Korisnici će moći da dele 140 sekundi zvuka u svakom tvitu.

2017. godine Tviter je udvostručio dužinu tvitova. Dotad je broj reči od kojih je tvit mogao da se sastoji bio ograničen na 140, a zatim se taj broj povećao na 280. Ove godine kompanija je odlučila da ode korak dalje i svojim korisnicima olakša prenošenje glasovnih poruka uz novu opciju- opciju glasovnih tvitova.

Iako su mnogi korisnici ovaj dodatak dočekali raširenih ruku, postoje i određena ograničenja. Snimak može trajati svega 140 sekundi. Ukoliko se taj limit prekorači, Tviter to registruje kao novi snimak, te će stvoriti novu objavu.

Pročitajte i: Top 10 aplikacija za vaš telefon

Ova opcija je nalik na govorne klipove u aplikaciji za razmenu tekstualnih i glasovnih poruka WhatsApp. Njeno korišćenje je jako jednostavno. Treba se pritisnuti dugme za kreiranje novog sadržaja (na engleskom Compose), a zatim ići na novo dugme zvučnog talasa u donjem levom uglu. Nakon što završite snimanje svoje poruke, iskoristite dugme za završetak radnje (opcija Done). Govorni tvit se, zatim, na vašoj vremenskoj liniji predstavlja na sličan način kao kada se izbaci video zapis, s tim što nema videa. Ne postoji opcija za autoplej i mora se kliknuti na sliku da bi se snimak pustio.

Iz kompanije navode da se nadaju da će ova opcija doprineti većoj prisnosti i ,,ljudskom dodiru“, jer se vrlo često tvitovi ne protumače na željeni način. Njeno dodavanje smatra se odličnim potezom jer se korisnici mogu izraziti na više načina nego što bi to mogli u kratkoj tekstualnoj poruci. Ovo može dovesti do konstruktivnijih konverzacija na platformi, ali isto tako može imati i kontraefekat u vidu rasprava i uvreda.

Preslušavanje audio poruka biće dostupna svim korisnicima Tvitera, dok je mogućnost snimanja zasad dostupna samo korisnicima iOS operativnog sistema.  Kako navode iz kompanije, ova novina će se za iOS korisnike uvesti kroz nekoliko nedelja, dok još uvek nije poznato kada će biti dostupna svima.

Pročitajte i: Grupni video pozivi na Viberu – aktivirani i za Srbiju!

Pripremila: Jovana Janković

Izvori: thenextweb.com, searchenginejournal.com, businessinsider.com