Zašto devojke sve više liče jedna na drugu?

, LIFESTYLE

Svima nam je jasno da društvo diktira trendove i postavlja standarde. Pripadnice lepšeg  pola  žele  u svako doba besprekorno da izgledaju.  Dosta truda i vremena ulažu u to. Vremenom, neki trend postane toliko popularan da ga devojke slepo prate, postajući „jedna u moru istih“, ukalupljena,  lutka iz serijske proizvodnje, poništavajući svoje unikatno postojanje, Bogom dano na zemlji.

Suprotno tome, neke devojke  će se odvažiti da svojim odevanjem i nakitom, daju lični pečat, koji  će  se  ili  neće  uklapati  u  norme  i  pravila  opšteprihvaćene mode. Tada će zavladati nesigurnost ili pobediti hrabrost. Moda  je prolazna, stil je večan, rekla je čuvena Koko Šanel. To  uvek  treba  imati  na  umu,  jer  ako  njena reč  nije  zakon  u  svetu  mode,  ne  znam  čija  jeste.

Devojke sebi nikada nisu dovoljno „nešto“. Nisu dovoljno lepe, nije im je odgovarajuća dužina kose,  boja,  grudi su im prevelike ili premale,  ten  previše svetao ili taman.  Devojke žele da liče jedna na drugu, jer misle da će biti odbačene ako budu drugačije. Najlepše ste onakve kakve jeste. Bez previše šminke, zamagljivanja, konturisanja, „majmunisanja“.  Što se devojka manje otkriva, šminka, priča „u prazno“, to je tajanstvenija, budi veće interesovanje,  jer  je drugačija od drugih,  ne želi da se ponaša i oblači kao ostali,  jer  joj  to  ne odgovara  kao  osobi.

Pročitajte i: Sujeta – siguran put ka neuspehu

Sa malo ili mnogo šminke, do prodavnice ili na razgovor za posao,  treba da ponesemo sebe, svoje samopouzdanje, želje, snove,  nadanja  i  plenimo gde god se pojavimo. Budite lepe,  jer znate da ste lepe! Ne trebaju vam potvrde sa strane, magično ogledalo – jednostavno shvatate da ste jedinstvene i ponosite se time uvek i svuda! Lepa devojka je lepa spolja i iznutra i ne grize je savest zbog toga.

Ne treba da se ustručavate da pokažete svoj stil. Budite slobodne i maštovite, oblačite se prema raspoloženju. Eksperimentišite ili ne,  jer to je vaša volja. Uvek nabacite osmeh jer je to najbolji modni dodatak. Obucite haljinu u kombinaciji sa starkama, trenerku uz cipele, jer ako se u tome osećate moćno, šta vas briga šta današnja moda misli o tome.

Lepota je reč snažnija od bilo kog prideva. Zbog nje devojke padaju u očaj i nelagodu življenja. Ona ih tera da drže stroge dijete i podvrgavaju se plastičnoj hirurgiji. Lepota je pre svega u oku posmatrača. Ona nije samo spoljašnja, već i unutrašnja. Način  na koji se ophodite prema drugima, vaše držanje i govor, govore više od toga kakvu odeću nosite. Odelo ne čini čoveka, jer ga čovek čini predmetom za upotrebu, a ne živom stvari.

Sve devojke su na ovom svetu lepe na sebi svojstven način. Doživljaj lepote se razlikuje kod svakog ponaosob i to ne treba da nas plaši, čudi, ljuti. Zamislite da živimo u svetu gde je svaki dan isti, ljudi isto izgledaju, jedu ista jela, slušaju istu muziku, rade iste poslove?!  Svet bi bio u totalnom sivilu i beznađu, monoton i bez boja!

Lepota je u različitosti, zapamtite to. Niko nije savršen i ne treba da bude, jer je baš takav kakav je, drugačiji od drugih, samo svoj – savršen sam po sebi. Nije kopija već original originala, neponovljiv. To treba znati ceniti i stavljati u prvi plan, jer ko nije savršen sebi, nikada neće dostići savršenstvo u tuđim očima.

Briga za sebe nije sebičnost, ali je i odgovornost – zasjaj punim sjajem sa onim što imaš U sebi, a ne samo NA sebi i svet je tvoj. Jednostavno, budi TI!

Pročitajte i: Šta je moral i koliko je on važan?

Foto izvor: medium.com

Autor: Katarina Matić