Kako se hraniti zdravo u Beogradu?

, AKTUELNO

U današnje vreme, sve veći broj ljudi se hrani nezdravo, sve je više gojaznih, a za to krive lošu genetiku. Genetika nije za sve kriva, osvrnite se oko sebe i videćete mnoštvo pekara, fast food-ova koji se nalaze na svakom koraku.

Da li mislite da čoveku preostaje da nakon škole, fakulteta, posla ili šetanja gradom svrati baš u takve lokale?

Mislite da je odgovor DA?

Zapravo je NE!

Kada se nalazite van kuće odlične opcije su da nosite sa sobom plastične činijice u koje hrana i užine mogu stati i zadržati svoju svežinu i ukus.

Ako pak ne nosite ništa od toga sa sobom, a nalazite se u Beogradu (kao turista, student, nakon posla), predlažem da posetite ova 3 mesta (moja top 3) na kojima uvek možete naći zdravu, ukusnu i svežu hranu.

1.Burrito Madre

Jedno od mojih omiljenih mesta, na koja rado i često svraćam (jednom do dva puta nedeljno) je Burrito Madre. Nalaze se na fantastičnoj lokaciji, na Terazijama, između Meka i Kasine. Možete ih naći i na Bulevaru Kralja Aleksandra, preko puta Tašmajdan parka, kao i na Savamali. Ljubitelji meksičke hrane će biti oduševljeni velikim izborom hrane, sve im je uvek sveže, svi su ljubazni i nasmejani, a cene su sasvim prihvatljive. (Pileći burito – 290 dinara)

2. Prote.in restoran

Nalazite se u Knez Mihajlovoj, a rado biste pojeli nešto zdravo? Prote.in restoran je odličan izbor, bilo da su u pitanju njihove prepoznatljive proteinske palačinke, razne vrste pasti, proteinski šejkovi ili ceđeni sokovi, kao i vege obroci. Možete ih naći na adresi Vuka Karadžića 9. (proteinske palačinke – 250 dinara)

3. Bemata restoran

Još jedan restoran zdrave hrane, jedan od mojih omiljenih sa dostupnim cenama je i Bemata. Nalaze se na adresi Uroša Martinović 8, na Novom Beogradu. Ako ste odaljeni od centra, ovaj restoran je odlična opcija. Na njihovom meniju možete naći omiljena jela, osoblje je ljubazno, a sve možete i naručiti putem telefona ako niste blizu ove adrese. (Kajgana sa avokadom – 460 dinara)

Autor: Marija Trifunović

Izvori fotografija:

1: http://burritomadre.com/wp-content/uploads/2017/img/Burrito-Madre-food-2.jpg

2: https://www.instagram.com/p/BdN_r0-hRk7/?taken-by=prote.in

3: http://www.bemata.rs/wp-content/uploads/2017/03/kajgana_sa_avokadom.png