Intervju sa članovima benda „Vreme Čuda“

, AKTUELNO

Pred njihovu svirku u subotu (25. novembar, 21h) u Muzičkoj kući Metropolis u Makedonskoj 21, razgovaramo sa momcima koji sviraju i stvaraju muziku čiji su koreni u rok-klasici – „onoj koja je već prošla sud vremena i koja opstaje, uprkos navali novih trendova i poplavi anti-muzike“. 

Rok bend „Vreme Čuda“  je mlada grupa talentovanih muzičara  nastala u Beogradu 2015. godine u čijem sastavu su: Mateja Nikolić – bas gitara, Mihajlo Anđelković – bubnjevi, Mihajlo Ristić – vokal i gitara.

 

YN: Kako je sve počelo, kako ste došli na ideju da osnujete bend i svirate baš rok muziku?

  • Sve je počelo i pre nego što smo se sreli, kada smo upoznali i ”primili se” na rok muziku koja se slušala u našim kućama. Imali smo veliku sreću da se upoznamo i brzo skapiramo… Sada smo postali najbolji prijatelji.

YN: Koliko je u našoj zemlji teško/lako biti tinejdžer-roker?

  • Najlakše je kad voliš to što radiš, a teško je kad si okružen raznim turbo-đubretom! Ono što je danas “mainstream” nekada je bilo nespojivo sa mladim ljudima. Danas su izvrnute vrednosti, pa ni nama nije uvek lako da u svojoj generaciji nađemo mnogo onih koji vole i razumeju čist rok. Naravno, poštujemo sve koji stoje iza svojih ideja, a ne iza puke komercijale.

YN: Šta je najčešće na vašem repertoaru, koji su to vaši muzički uzori?

  • Sviramo muziku koja je potekla iz rok klasike, koja je preživljavala sve nalete takozvane “alternative”, a takve muzike ima od 60-ih pa do danas. Od Hendrixa, Pink Floyda, Led Zeppelina do domaćih legendarnih grupa: Time, Smak, Indexi, Pop mašina, Lačni Franc…

YN: Kakvi su komentari okruženja na vašu muziku?

  • Matori otkidaju, a naše još navikavamo, ali smo veoma srećni što većina naših pratilaca zna skoro svaku našu pesmu.

YN: Bili ste predgrupa na koncetru Galije, svirali ste na Beer Fest-u, kao jedan od najmlađih sastava na festivalu. Koliko je to iskustvo značilo za vas?

  • Dve ogromne scene, dve velike prilike – iskustvo koje je neprocenjivo. Mnogi bendovi sa dužim stažom još nisu izašli pred 5-6 hiljada ljudi, a to je fantastičan osećaj i odgovornost. Naravno, kao i svest da samo moraš dalje i bolje.

Vreme čuda je tek pred njima

YN: Kome su posvećeni stihovi pesme „Gde si sad?“ ?

  • Zna ona… 😉

YN:  Ko je u bendu zadužen za pisanje pesama?

  • Uglavnom gitarista i pevač (Mihailo), ali je svi zajedno učestvujemo u procesu stvaranja.

YN: Kada možemo da očekujemo nove pesme, i da li planirate izdavanje albuma?

  • Nove pesme stalno nastaju i tako postaju konkurencija jedna drugoj za izdanje koje uskoro planiramo.

YN: Za kraj, gde možemo da vas slušamo, na koji mestima najčešče nastupate?

  • U Beogradu ima nekoliko klubova koji gaje dobar zvuk i u kojim sviraju bendovi sa kojima je čast deliti binu. Već ove subote (25. novembar, 21h) sviramo u Muzičkoj kući Metropolis u Makedonskoj 21. Ova svirka nam je posebno važna jer nas njom praktično publici predstavlja kuća koja je veoma zainteresovana da bude naš izdavač.

 

 

Autor: Marković Milica

Izvor fotografija: Privatna arhiva članova benda ”Vreme čuda”