Tribina #MesecMladih – Tehnike i saveti za uspešno učenje

, AKTUELNO

Portal Mladi u saradnji sa Evropskim studentskim forumom FPN Vas poziva na tribinu: Ja – i “Klaber” i “Štreber” (Tehnike i saveti za uspešno učenje), koja će se održati na Fakultetu političkih nauka u petak, 13. oktobra, od 19h.

PRIJAVE su OBAVEZNE sa studente koji NISU sa Fakulteta političkih nauka.

Link ka prijavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-1FJfDg67kHkv7iCb640ix6U3KHJFVLCfRnE8hasie36T2g/viewform

Dan Mladih se obeležava 12. avgusta svake godine. Tim Portala se zapitao zašto mladi imaju samo jedan dan a ne CEO mesec?! Na mladima svet ostaje zato smo mi odlučili da mladima posvetimo mesec dana tokom kojih ćemo održati niz edukativnih tribina na raznim fakultetima i u raznim srednjim školama, a tribina Tehnike i saveti za uspešno učenje je jedan u nizu projekata posvećenih Mesecu Mladih!

Ja – i “Klaber” i “Štreber”

Studenti moraju da se zabavljaju kako bi učili efikasno. To nije pitanje hira, nego neurofiziološka potreba!

Naime tokom procesa “zabavljanja” naš mozak luči hormone koju su istovremeno i neurotransmiteri – odnosno neka vrsta goriva koja povezuje naše neurone dok učimo. Tako da, što je zabava bolja učenje je efikasnije, ako zabave nema učenje je u padu.

Opet, zabava je samo polovina priče. Pravo pitanje je kako da uklopimo izlaske, kafe, žurke i brucošijade i predispitne obaveze. Ovo je tema predavanja koje će održati Igor Rakić, osnivač Škole intelektualnih veština i autor programa “Brzo Čitanje”, “Mentalne mape”, “Tehnike pamćenja” i “Organizacija učenja”.

Dođite da se zabavimo i naučimo korisne tehnike i strategije učenja!

Više informacija možete pronaći na linku eventa