Koliko zapravo (ne) znate o sebi? 5 koraka do samospoznaje

, AKTUELNO

Kako sam pronašao Istinu?
Nekad sam govorio svima, trzao ih za rame i vikao:
-BUDI SE, evo vidi očigledno je sve.
A onda sam shvatio da nije svima trenutak da se probude kad i ja. Da se neki probude, a neki ne probude nikad. Shvatio sam…
Danas to ne radim, danas govorim i pišem ljudima koji tragaju za Istinom i znanjem, nakon što su otkrili svoje neznanje.
Kad mi govore ti si divan i poseban, nasmejem se jer smo svi posebni.
Moja posebnost se ogleda u tome što sam za razliku od drugih sve odgovore tražio u sebi, a većina ih traži oko sebe.
Sve Istine i Tajne sam našao…
Samo sam pratio put Istine i došao do kraljevstva u sebi.
To je veliki dvorac Mudrosti. U njemu se nalazi velika biblioteka prikupljenih znanja. Puno knjiga napisanih mojom rukom. Knjiga o životu, o primeni znanja, o unutrašnjoj mudrosti. Sve je bilo tamo, ali ja to nisam video. Čekalo me je da se probudim.
Od tog nađenog kraljevstva je potekao citat po kome me svi znate:
-Život je bajka, čiji si ti pisac.

Pronađite i vi već danas vaše unutrašnje kraljevstvo i oživite ga. Tamo su sva znanja, sve Tajne i Istine o životu.
Kako?

5-koraka

Odvojite jedan ili više dana za sebe, idite u tišinu. Sami!
Idite na mesto u detinjstvu gde ste bili najsrećniji. Napravite sebi hranu, sve što vam je potrebno i idite. Nemojte komunicirati ni sa kim, tih dana. Ćutite i budite u tišini. A onda se fokusirajte na sledeće:
1. ZATVORITE OČI I SLUŠAJTE
Sve zvukove oko vas. Shvatićete koliko ste zapravo gluvi. Koliko od svojih misli ne čujete sve poruke i znakove koji vam dolaze svakodnevno. Čućete cvrkut pitca, zvuk vetra. Oživećete sa prirodom. Vratićete se svom izvornom stanju.
2. VRATITE SE U SVOJE DETINJSTVO
Koji su to lepi momenti koje ste kao dete proživeli? Osvrnite se natrag i setite se tih malih sitnih čarolija koje ste kao dete radili, a sada ste zaboravili. Setite se tih lepih događaja, tih sitnih radosti. Oživite ih ponovo. Zagrlite i utešite to malo dete u vama koje je zalutalo i vapi za ljubavlju.
3. ŠTA JA ŽELIM SADA?
Preispitajte sebe, šta vi želite. Odakle to dolazi? Zašto to želite? Zbog koga, zbog čega? Da li su ti motivi jaki i vredni vaše pažnje? Da li vas neko sputava? Da li mislim da neko može da me sputava? Zašto im to dozvoljavam?
4. PAPIR ČISTI SVE
Napišite sve što vas muči. Sve što želite da zaboravite. Sve vaše brige. Sve ono što vam ne da mira. Kada sve to ispišete…
Zapalite papir. Gledajte kako se sve te brige pretvaraju u prah i nestaju. Prihvatite da će to postojati u vašem životu, sve dok mu budete davali na značaju.
5. MEDITIRAJTE
Zatražite odgovore. Postavite pitanja. Probajte naći te odgovore u sebi. Oslušnite sve zvuke, misli, pratite brojeve koji se ponavljaju, pera koja vidite.

Sve je to put ka tom kraljevstvu u vama.
Dobili ste putokaz. Da li krećete na put?

#LjubavZAsve ❤
#ZivotJeBajkaCijiSiTiPisac 🏰

Stefan Radović