Saveti za preduzeća tokom zatvaranja i pandemije

, BIZNIS I FINANSIJE

U jednom od članaka na sajtu DropJaw Ventures, koji predstavlja grupu profesionalaca iz Velike Britanije koji se bave investiranjem i savetovanjem kompanija, nabrojani su saveti kako preduzeće lakše da prebrodi zatvaranja tokom trenutne pandemije, koje vam mi ovom prilikom predstavljamo.

Saveti:

1) Odvojte vreme tokom zaključavanja da razvijete razmišljanje o svom preduzeću i start-up ideje. Zaronite duboko u komercijalne modele vaše ciljane industrije, jer nikada nije bilo bolje vreme za izgradnju kompanije sa otpornim i stalnim prihodima.

2) Preispitajte šta vaši kupci žele ili potvrdite da je tražnja – ili neposredna šansa za nju – i dalje odlična. Počnite da gradite bolje i bliže odnose sa njima već sada, kako biste bili sigurni da ste u dobrom položaju da im pružate podršku na dugi rok.

3) Minimizirajte izdatke za kapital dok ne budete sigurni da možete opravdati ulaganja. Detaljno pogledajte svoju dobit i gubitak i preispitajte sve stavke. Sada je idealno vreme za ponovnu procenu troškova.

Pročitaj i: Možemo li biti lideri u vreme krize?

4) Gledajte da izgradite bliže odnose sa svojim dobavljačima i finansijerima, ističući korake koje ste preduzeli da uvedete strategiju opstanka i napretka. Ako razumeju i veruju u ono što pokušavate da postignete, kada vam je potrebna njihova podrška, u boljem su položaju da shvate šta mogu učiniti za vas.

5) Brinite za svoje ljude. Zabrinuti su zbog svog posla i prihoda, kao i zbog (ne)mogućnosti da se brinu o svojim porodicama. Ako je potrebno, češće komunicirajte o svojim planovima i potrudite se da ostanete pozitivni, ali realni.

6) Konačno, držite svoje akcionare i odbor blizu, oslanjajte se na njih za savete, smernice i podršku. Na kraju, zbog toga su tu.

Pripremio: Marko Jovanović

Izvor: https://www.dropjawventures.co.uk/six-of-the-best-tips-for-business-during-covid-19/

Foto-izvor: Freepik