Saveti u potrazi za pet friendly smeštajem

, AKTUELNO

Vlasnici kućnih ljubimaca su još uvek jedna od diskriminisanijih grupa u našoj zemlji.

Iako se poslednjih godina restorani, kafići, hoteli, pansioni otvaraju i dozvoljavaju boravak naših četvoronožnih prijatelja pod određenim uslovima, za tražioce smeštaja na duži period, potraga za pet friendly stanovima je često bezuspešna.

I to nije slućaj samo u prestonici ili ostalim većim gradovima, gde krajem letnjih meseci pristižu brucoši, novozaposleni, svi oni u potrazi za boljim uslovima života.

Vlasnicima kućnih ljubimaca poručujemo da ne očajavaju i nudimo prikupljene savete kako da se  uz pozitivan ishod informišu o ponudama stanova takvog tipa.

-Detaljno čitajte oglase

Halooglasi, cityexpress, i mojkvadrat su samo neki od ponuđenih sajtova za pretragu stanova koji nude oglašavaocu kategoriju kućni ljubimci. Vlasnici pet friendly stanova označiće tu kategoriju i navesti da je njihov stan, garsonjera idealan za porodice, studente sa kućnim ljubimcima  ili će staviti i slike.

Nije lako naći ponuđača koji će vam dozvoliti da držite psa ili mačku u stanu, a oni koji dozvole su obično i sami vlasnici kućnog ljubimca, postavljaju  posebne uslove, više cene i dodatna ograničenja.

Pre nego što pozovete ostavljeni broj telefona, pogledajte ovu kategoriju, i uštedite vreme, ali i razmislite kako ćete ubediti stanodavca da su vaša mačka ili pas potpuno bezbedni za njihov stan ili kuću. Imajte u vidu da manje rase imaju blaži tretman, i da vlasnici sa lošim iskustima najčešće neće poverovati da su vaš pas ili mačka drugačiji od prethodnih.

-Pratite društvene mreže

Na društvenim mrežama možete pronaći brojne sajtove na kojima se nalaze ponuđači i tražioci svih vrsta stanova. Naićićete i na pozitivna, tako i negativna iskustva i ona neka vas ne obeshrabre.

Takve savete da slažete budućeg stanodavca, da skrivate svog ljubimca kada dođe vreme na plaćanje kirije, zaboravite. To je čest savet na društvenim mrežama, ali ga ipak zaboravite. Ako vlasnici ne primete da im skrivate psa ili mačku u stanu, komšije bi mogle, u krajnjem slučaju da vas odaju.

Istina je da većina stanodavaca ne plaća porez na izdavanje stana, ali ne želite da rizikujete konflikte i  sporove jer im je vaš pas uništio kožnu garnituru.

-Postavljajte oglase

Budite aktivni. Potražite sajtove kinoloških i fenoloških udruženja (LePetit, BETA, KSS) i zamolite ih za savet i pomoć. Moguće je da neko od članova nudi smeštaj na izdavanje i to vam je bonus jer znate da će vaš ljubimac biti prihvaćen.

-Tražite preporuke

Pozitivna iskustva vaših prijatelja, kolega, poznanika sa prethodnim stanodavcima su uvek dragocen vodič bilo da tražite pet friendly smeštaj ili ne. Oni će vas uputiti onima sa kojima su imali korektan odnos i savetovati na koji način da i vi što pre nađete krov nad glavom sa vašim kućnim ljubimcem.

Autor: Marković Milica

Izvor: Internet