Budvanska šetnja

, AKTUELNO

Budva nudi lepote svoga grada. Ako ste na letovanju nedelju dana, svaki dan možete obići nešto novo.
Ovo su moje preporuke šta obići :
 #Destinacija broj 1. Stari grad
Poseta Starom gradu je prvi izbor. Stari grad odiše jednom posebnom notom. Spoj tradicije, kulture i modernog doba čine ovaj deo Budve prelepim i nezaobilaznim. Preko dana se mogu posetiti zidine Starog grada, dok su preko noći zatvorene. Zidine okružuju čitav Stari grad, a unutar zidina se mogu videti stare kuće, kafići, restorani, katolička i pravoslavna crkva, citadela na kojoj se odvijaju letnje predstave, razne zlatare, butici i muzej grada Bu

Slika 1 , Izvor: https://www.pinterest.com/pin/548524429604964360/

dve.

 

#Destinacija broj 2. Mogren plaža
Moja druga preporuka za obilazak je plaža Mogren. Nalazi se blizu Starog grada, a da bi došli do Mogrena, prvo morate proći pored statue balerine koja je poznati simbol Budve. Turisti se pored nje stalno slikaju, iako moraju preći par stena do nje, vredi se slikati. Sam put to plaže je takođe zanimljiv za slikanje, pravi melem za oči. Mogren čine dve manje plaže, Mogren I i Mogren II i to je jedna od omiljenih plaža Budvana na kojoj vole da se opuštaju i uživaju.

Slika 2, Izvor: https://www.pinterest.com/pin/362539838734448604/

 #Destinacija broj 3. Hotel Slovenska plaža
Hotel Slovenska plaža + Hotel Aleksandar čine jedan prelepi kompleks sa druge strane grada u Budvi. U ovim hotelima boravi većina turista zbog pristupačne cene i prelepe prirode. Ove hotele okružuje par parkova, tri bazena, par kafića, butika. Na par metara ispred hotela se nalazi i poznata Slovenska plaža koja se prostire od bandzija do Starog grada.

Slika 3, Izvor: https://www.pinterest.com/pin/517632550907305853/

 #Destinacija broj 4. Manastir Podmaine
Na suprotnom delu grada, daleko od plaža, zahtevajući malo pešačenja, nalazi se i manastir Podmaine ( Podostrog). Divan manastir koji se može posetiti i u kojem će vas lepo ugostiti. Vredan je obilaska.

Slika 3, Izvor: https://www.pinterest.com/pin/517632550907305853/

 #Destinacija broj 5. Ostrvo Sveti Nikola
Ostrvo Sveti Nikola je jedno od lepih mesta koja se takođe mogu posetiti. Do ostrva se može doći barkom, brodom, jedrilicom ili jahtom, a postoji i nekoliko mesta gde se može kupiti karta do ostrva kao što su Stari grad ili dobro poznata velika skakaonica u sklopu slovenske plaže. Ovo ostrvo poznato je i pod nazivom „Havaji“.

Slika 3, Izvor: https://www.pinterest.com/pin/517632550907305853/

Marija Trifunović