“Kraljica scene”: Lady Leshurr

, AKTUELNO

Melesha O’Garro, poznatija kao Lady Leshurr je jedan od najvećih potencijala svetskog repa. Ova mlada Britanka (28) poznata je po svom jedinstvenom stilu repovanja bez dlake na jeziku, savršenoj dikciji i specifičnom akcentu koji podseća na jamajkanski.

Rođena je i odrasla u manjem kraju Birminghama u muzičkoj porodici. Poeziju je počela da piše sa 6 godina kao jedini način da ispolji svoje mišljenje, frustracije, bes ili bilo koje drugo osećanje jer je rasla pod strogom rukom oca. U osnovnoj školi je shvatila da joj najveću slobodu daje rep. Kako se oduprla pritisku oca da studira za doktora ili pravnika, što se zahtevalo i od njene braće i sestara, i kako nije imala podršku za svoje snove, jednog dana se samo spakovala i bez pozdrava otišla u London kako bi izgradila muzičku karijeru.

Od tada je često bila na ulici i spavala u vrećama i kutijama, ali nikada ne odustajući od muzike. Sa 14 godina je izbacila svoj prvi freestyle miks i tada aktivno počinje da se bavi repom. Snimajući freestyle-ove na muziku poznatih svetskih hitova privlačila je značajnu pažnju britanske omladine i stekla popularnost na internetu.

Tako ju je zapazila i velika američka produkcijska kuća, koja joj je ponudila ugovor od pola miliona dolara da snimi pesmu u kojoj će provocirati svetski poznatu reperku Nicki Minaj, koji je Leshurr  bez razmišljanja odbila. Tada je i dobrovoljno ostala bez menadžmenta jer su joj, kako je kasnije potvrdila, radili iza leđa. Nedavno je otkriveno da je jedan od njenih bliskih saradnika u tom  periodu izbrisao sve njene društvene kanale sa teško skupljenim pratiocima, tako da je Leshurr morala da počne praktično od nule.

Nakon prinudne pauze u karijeri od godinu dana, vraća se na scenu kao potpuno novi umetnik sa potpuno novim stilom, inspirisanim ranijim stvaralaštvom Eminema, Missy Eliott i Busta Rhymes.
“Shvatila sam da muzici i ljudima manjka takvog zvuka, šale i zabave. Želela sam svojim pesmama da oraspoložim publiku i ponudim nešto novo.”

Tada nastaje serija od 6 globalno uspesnih freestyle-ova pod nazivom “Queen’s Speech”. Tekstovi su originalni i na veoma inteligentan i smešan način omalovažavaju današnje iskrivljene vrednosti.
Globalnu prepoznatjivost je stekla svojim “Queen’s Speech 4”

 

Ono što je odvaja od ostalih repera jeste što u svojim pesmama ne koristi psovke i pogrdne uvrede. Kako sama kaže: “Mislim da nema potrebe za tim, dobila sam veoma lepo vaspitanje od majke i u privatnom životu retko kada opsujem. Ne želim da budem ono što nisam.”

U isto vreme lansirala je i svoju liniju odeće “Friggin L” koja joj je prethodno bila više puta povlačena. Stekla je veliku i raznoliku bazu pratilaca i većina medija je najavljuje kao buduću svetsku zvezdu (britansku Nicki Minaj). Do sada je sarađivala i sarađuje sa velikim imenima svetskog repa kao što su Akon, Busta Rhymes i Timbaland.

Prošle godine je sklopila ugovor sa najvećom produkcijskom kućom Sony i njen debitantski album “MODE” je upravo izašao. Pored svega što joj se događa u karijeri, ona dan-danas održava neposredan kontakt sa svojim obožavaocima na društvenim mrežama, kako bi ih motivisala da se bore za svoje snove i kako bi pokazala da je sve moguće, ko god da si i koliko god teške životne okolnosti bile.

Želimo joj puno uspeha i jedva čekamo da njene pesme zavladaju  vrhom svetskih top listi.

 

Marija Jandrić

 

Album možete poslušati na:
iTunes: http://smarturl.it/ModeEPiT?IQid=yt

Spotify: http://smarturl.it/ModeEPsp?IQid=yt

Google play http://smarturl.it/ModeEPgp

Amazon http://smarturl.it/ModeEPaz