Nova sezona Beogradske filharmonije kompletno rasprodata

, AKTUELNO

Za samo četiri nedelje kompletno je rasprodata nova koncertna sezona Beogradske filharmonije 17/18 pod nazivom „Pet elemenata“. Više od 20 000 ulaznica za koncerte koje će Filharmonija održati od 29. septembra do 15. juna 2018. na Kolarcu, prodato je gotovo pet meseci pre početka sezone. „Pet elemenata“ čine 25 koncerata raspoređenih u pet tematskih ciklusa: Zemlja, Vazduh, Vatra, Voda i Peti.

“Pre svega, želim da se zahvalim našoj predivnoj publici. I to govorim od srca, ne samo u svoje, već i u ime svih filharmoničara. Za nas su naši pretplatnici ‘peti element’ bez koga Beogradska filharmonija ne bi postala ono što je danas. Nesumnjivo je, da su već skoro čitav vek sezone Beogradske filharmonije posebni događaji kojima se raduju i muzičari i publika. I mi sve njih ne samo da poštujemo već ih se i sa pijetetom sećamo. Ali, bez imalo straha da Udruženje muzikologa ili neka srodna organizacija podeli članstvu moju vudu lutkicu sa iglom i detalјnim uputstvom za ubadanje u trenucima predaha od zabrinutosti za budućnost srpske kulture a i generalno, danas imamo kvalitetnije muzičare i bolјu publiku nego ijedna generacija ranije. Preci izvinite, potomci demantujte me ako možete. Ali dok me ne spale na lomači, obećavam, uz izvinjenje svima koji su i pored čekanja u redovima, za sada ostali bez karata da ćemo se truditi da nađemo rešenje kako da budemo što više zajedno tokom sledeće sezone koja je i prva sezona sa Gabrijel Felcom kao šefom-dirigentom. Za početak spremamo jedno veliko iznenađenje, ne samo za našu sadašnju već i našu buduću publiku, koje ćemo objaviti u narednim danima”, najavljuje Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije.

Prodaja sezonskih ulaznica za dosadašnje pretplatnike počela je 10. aprila kada su specijalno za ovu priliku novi šef-dirigent Gabrijel Felc i Ivan Tasovac najodanijima uručivali njihove sezonske karte. Početak prodaja ulaznica za tematske cikluse Beogradske filharmonije tradicionalno je najstresniji dan na biletarnici ove institucije, tako su i ove godine prvog dana prodaje (8. maja) najuporniji formirali red već u 6 ujutro. Posle nekoliko sati sve ulaznice su rasprodate.

foto Marko Djokovic/