Kako sam izlečila ekcem za sedam dana

, AKTUELNO

Ekcem predstavlja imunološku reakciju kože na razne alergene. Uzroci mogu biti kako spoljašnje (razno cveće, farbe, deterdženti, i ostala hemija), tako i unutrašnje prirode (gljivične i bakterijske infekcije, povišena temperatura, stres…). Ekcem ćemo lako prepoznati po sledećim znakovima:

  • Crvenilo
  • Otok
  • Svrab
  • Vlaženje kože…

Ako ekcem traje duže, koža postaje suvlja, zadebljala i puca.

Najčešća terapija ekcema su kortikopreparati u obliku krema, ali ako pređe u sistemski oblik u obzir dolaze i ciklosporin, metrotrexat i ostale vrste lekova.

Moje iskustvo je bilo malo drugačije. Nisam ni bila svesna da imam ekcem, dok nisam otišla na manikir i kozmetičarka je skrenula pažnju na moje ruke. S obzirom da su meni ruke jako osetljive, pogotovo što je zima bila, koža na šakama je uvek crvena, puca i jako je suva, nisam ni primetila da ga imam. Od krema nema šta nisam koristila: kreme sa pantelonom, Eucerin, Mixa, kreme sa glicerinom i tako dalje. Onda sam čula za prah Zeolit i pročitala fantastične rezultate ostalih korisnika. Odlučila sam da se okrenem alternativnoj medicini, jer nisam želela da kupujem kortiko kreme.

Otišla sam u prodavnice zdrave hrane, našla Zeolit i po preporuci sam uzela i melem za ekceme kako bi nakon korišćenja praha, koža ostala vlažna. Bitno je da ne ostane suva, jer Zeolit sam po sebi isušuje.

Došla sam kući, u jednu činiju sipala par kapi vode i kašičicu Zeolita, pomešala da liči na pastu i sačekala par minuta. Nakon toga sam tu smesu stavila na šaku i držala oko 15-ak minuta. Nakon pranja ruku, odmah sam namazala melem i ceo postupak ponavljala dva puta dnevno sedam dana (čitajući ostale korisnike, kod nekog terapija traje par dana duže).

Malo je reći da sam prezadovoljna što sam se rešila ekcema. Niko mi ne garantuje da se neće vratiti, ali svesno biram šta stavljam na kožu i jako sam zadovoljna korišćenjem i melema i Zeolita.

 

Marija Trifunović
Izvori fotografija: 
fotografije su iz privatne arhive naše autorke