Izazov u oblikovanju zadnjice

, AKTUELNO

San skoro svake devojke je da ima savršenu zadnjicu. Nečije zadnjice su „Bogom dane“, a za savršeno oblikovanu zadnjicu se dosta devojaka „pomučilo“ kako u teretani tako i van nje. Lepa zadnjica se ne dobija nakon 7, 10, 15 dana, već je za nju potrebno vreme.

Za svaku devojku je individualno. Naravno da se kod nekih to desi i ranije, ali nije poenta raditi svaki dan mnoštvo čučnjeva i raznih vrsta vežbica po hiljadu puna. Poenta je raditi te vežbe sa užitkom, čak je i mali broj redovnih ponavljanja dovelo do fantastičnih rezultata.

Svuda po internetu se istražuje koje su to najidealnije vežbe za zadnjicu. Da li postoji nešto na svetu što je savršeno i idealno? Pa, baš i ne. Ali ako se radi više grupa mišića određenim vežbicama, i te kako se može postići savršeno skladna zadnjica.

Pored svakodnevnih treninga, lepo je ubaciti neku vrstu izazova. Jako je bitna motivacija. Nijedna zadnjica nije ista, ali bilo bi lepo kraj sebe (u telefonu, na zidu, bilo gde u kući ili na dekstopu računara) imati sliku savršene zadnjice kao vaš podsetnik. Gledanjem te iste slike, motivacija može da se digne na zadovoljavajući nivo, a vežbanje će postati zabava. Nije li lepo uživati i vežbati?

slika-1-marija

Na datoj slici je prikazan 14-to dnevni izazov, međutim, ovaj izazov bi bio odličan da se radi na 30 dana. Dakle, napravite sebi raspored kao što je i započet na slici i završite sa 30 dana.  Posle 3 treninga se pravi pauza, tako da i vi napravite pauzu.

Kao što i same vidite, rade se tri vrste vežbica kako bi mišići zadnjice, izgledali lepo, a to su:

  • Čučnjevi
  • Iskoraci
  • Burpije

Kada dođete do 30og dana, kada se pogledate u ogledalo, shvatićete da li i dalje nastavljate sa vežbanjem  i dodavanjem broja ponavljanja ili je to za vas dosta. Ako želite da vam postane i zanimljivije, još jedna od ideja je i da dodate kilažu, tj. tegove i sa njima odraditi nastavak izazova. Drage devojke, to je vaš izbor. Bilo bi lepo kad bi nastavile sa ovom „igrom“ i još više imale motivacije i uživale u izazovu.

Čučnjevi

Čučnjevi

 

Iskoraci

 

Burpije

 

Marija Trifunović

 

Izvori fotografija:
http://christinamichele.com/archives/2215
http://christinamichele.com/archives/2215
http://www.wikihow.com/Do-Lunges
https://www.antiagingcompany.com/blogs/news/98851201-the-30-day-burpees-challenge