Mogu li biti zadovoljan godinom na izmaku?

, LIFESTYLE

Kao što i sam naslov kaže, danas ću se baviti pitanjem mogu li biti zadovoljan svime što mi se izdešavalo u godini na izmaku. Da budem iskren, nikako ne mogu da budem zadovoljan zbog moje trenutne situacije prepune neizvesnosti.

Godina je mi je počela tako što sam pokušao da povratim kontrolu nad starim Fejsbuk profilom koji mi je banovala administracija zbog navodnog kršenja njihovih smernica za pravilno izražavanje. Nažalost, to nije bilo moguće, pa sam morao da otvorim novi profil. Čim sam otvorio novi profil, nastali su i novi problemi. Juna ove godine, jedan sumnjivi lik iz Indije je ušao u posed mog Ads profila, ubacio svoju karticu, skinuo sa nje oglas za reklamu koja je pokrenuta mimo moje volje, a plasirana na stranici na kojoj sam bio jedan od admina, i usput mi je blokiran platni nalog. Sve je uticalo na to da otvorim i treći profil koji će biti u upotrebi od trenutka kada mi master rad bude odobren za odbranu, sve u nadi da mi se takvi problemi više nikad neće dešavati.

Neizvesnost je vladala od aprila, pa sve do decembra, kada se sagleda situacija po pitanju mojih master studija. Počelo je sa čuvenim ispitom koji sam vukao još od januarskog roka, u aprilskom sam pao drugi put na njemu, a tek u septembru sam ga iz trećeg puta položio. No, ni tada nisam bio baš nešto zadovoljan zato što mi je prioritet bio da do decembra završim dvogodišnje master studije. Mučan deo je predstavljala i implementacija praktičnog dela master rada, sa kojom sam se nekako uspešno izborio. Ali, najveći šok mi je bilo saznanje da ću rad moći da branim tek u januaru ili februaru, jer ako do 10. decembra budem predao rad, moraće da prođe kontrolu dva veća i tek onda dobijam dozvolu da ga branim, što najranije neće biti pre januara. U svakom slučaju, do decembra treba da ga predam na kontrolu. Imao sam i manje posla u vezi pisanja poručenih radova za fakutete, pa sam stoga ostao i bez prihoda.

U svakom slučaju, ne mogu da budem zadovoljan 2021. godinom jer sam mnogo nezavršenog posla iz 2020. pokupio sa sobom. Neka mi barem 2022. godina bude svetla, pa da ponovo budem srećan kao pre!

Autor: Đorđe Vesković
Izvor naslovne fotografije: pixabay.com