Šta da radim kad dođe ponedeljak?

, LIFESTYLE

Došao je i ponedeljak, dan kada se družim sa čitaocima portala YouthNow koji ste vrlo brzo zavoleli zbog obimnog, a kvalitetnog sadržaja. Znam, nisam urednik, obraćam se tako što sam jedan od onih koji na navedenom portalu iznose svoje doživljaje i prenose svoju atmosferu kao da im je to sopstveni blog, pa ni ja ne mogu biti izutetak u takvom ponašanju.

Dođe još jedan ponedeljak, za mene stresan kao i svi prethodni (mada se to može reći i za sve ostale dane u nedelji). U nedostatku inspiracije, dosetio sam se priče na temu mojih aktuelnosti i toga šta sam radio između dve sedmice. Desilo se to da sam pripremao stručno-istraživački i master rad. Pre toga sam imao biznis sa poručenim fakultetskim radovima, koji se sada odvija u nešto slabijoj količini nego što je to bilo ranije; dok se taj drugi biznis odvijao nenormalnim tokom, majka me je pitala kada ću se posvetiti master radu. Nakon tri odrađena fakultetska rada, dobio sam slobodne dane, tokom kojih sam mogao da se posvetim zamišljenoj realizaciji.

Mentor mi je ranije upućivao zamerku na to kako sam ga referencirao. Po obavljenom sastanku na Skajpu, ispravio sam sve sporne delove i dobio nove. To je što se tiče teorijskog dela rada. Što se tiče praktičnog, još ga nisam započeo, ali krenuću s tim ovih dana.

U svakom slučaju, čeka me uzbudljiv avgust nakon mirnog juna i jula, jer su prethodna dva meseca više služila za odmor, a poslednji će najviše služiti za rad. Došao sam do tog nesrećnog septembarskog roka koji mi uopšte ne bi trebao da nisam pao na aprilskom, plus − odbrana stručno-istraživačkog i master rada nakon završetka septembarskog roka. Zato ću se i dalje sa čitaocima družiti koliko god mi mogućnosti dozvole, što znači da neće biti baš svakog ponedeljka i četvrtka, ali druženja na preskok će i dalje biti. Naravno, još jedna presudna stvar u celoj toj priči jeste pojava inspiracije. U svakom slučaju, biće još ličnih razmišljanja!

Autor: Đorđe Vesković
Izvor naslovne fotografije: pixabay.com