Umesto dopisivanja, hajde da se gledamo

, IT

Tinder je početkom jula najavio početak testiranja video ćaskanja u svojoj mobilnoj aplikaciji, a ovu opciju će za sad moći da testiraju samo korisnici odabranih zemalja poput Francuske, Australije, Španije, Tajlanda, ali i nekoliko američkih država.

Tinder je javnosti prezentovan 2012. godine i osnovni cilj mu je spajanje samaca koji se radije opredeljuju za online upoznavanje. Funkcioniše po principu lajkovanja i ukoliko vi označite da vam se neka osoba dopada i toj istoj osobi se i vi dopadnete, dopisivanje može da počne. Korisnici objavljuju svoje fotografije i biografije kako bi lakše našli svog potencijalnog partnera. Naravno, kao i kod svih drugih aplikacija ovog tipa, mnogo je lažnih profila i zloupotrebe tako da bi valjalo da budete na oprezu jer nije sve onako kao što se čini na prvu loptu.

Činjenica je da je Tinder prilično popularan, kako u svetu, tako i na našim prostorima i da trend online upoznavanja ide uzlaznom putanjom, dok kontakt licem u lice gubi na značaju. Zbog toga, ali i zbog pandemije virusa korona i nemogućnosti da osobe dođu u fizički kontakt, osnivači su došli na ideju da uvedu video poziv.

Pročitajte i: Grupni video pozivi na Viberu – aktivirani i za Srbiju!

Ova nova opcija je jednostavna za upotrebu. Nakon onog prvog talasa dopisivanja dve osobe, ukoliko se one osete spremnima za video ćaskanje, mogu to posebno da naznače i kliknu na ikonicu koja označava video poziv. Princip je dobro osmišljen s obzirom na to da oba korisnika moraju biti saglasna i želeti da započnu razgovor putem kamere. Ukoliko dođe do dogovora, korisnici su u obavezi da prihvate osnovna pravila pre nego što se uključe u video poziv. Međutim, velike su šanse da prilikom ovih poziva dođe do seksualnih sadržaja i golotinje, ali to je već pitanje za osnivače i oni bi trebalo da pronađu najadekvatnije rešenje i spreče pojavu ovog problema. Nakon razgovora, korisnici imaju priliku da odgovore na pitanje hoće li ponovo koristiti video poziv, a takođe mogu da prijave osobu sa kojom su se gledale preko kamere ukoliko je bilo neželjenih situacija.

Šef bezbednosti Tindera rekao je kako je povezivanje licem u lice važnije nego ikad, a nova funkcija video poziva predstavlja inovativan način da ljudi upoznaju jedni druge, iako su fizički udaljeni. Ideja svakako nije loša, ali je opcija video poziva samo trenutno rešenje zbog pandemije virusa korona. Kontakt licem u lice ništa ne može zameniti i online upoznavanje je samo prva stepenica koja kasnije vodi ličnom upoznavanju. Srpski korisnici Tindera će još malo sačekati na uvođenje ove opcije, a dok se ona ne uvede možda se situacija poboljša pa neće ni biti potrebe za video pozivima. Ostaje da sačekamo i vidimo.

Pročitajte i: Introverti, ovako ćete najlakše naći partnera

Pripremila: Bojana Petrović

Izvor: techcrunch.com, wikipedia.org