Ako ste za tvrđi zvuk – Motley crue!

, KULTURA

U tekstu koji sledi upoznaćemo vas sa bendom Motley crue.

Članove ovog kultnog benda, koji je startovao 1981. godine čine: Nikki Sixx (bas gitara), Mick Mars (gitarista), Vince Neil (pevač), Tommy Lee (bubnjar). Postoje još tri važne osobe koje su neko vreme bile u sastavu i za koje je dobro da znamo, a njihova imena su John Corabi, Randy Castillo i Samantha Maloney. Za svaki slučaj, reći ćemo, mada je poznato, da kada govorimo o bendu Motley crue, pričamo o hard rock, heavy metal muzici. Uzgred, sjajnoj muzici. Bitno je još da tačno znamo i odakle dolazi ekipa koja je kupila srca i uši širom kugle – Los Anđeles, Kalifornija.

Povodom situacije sa pandemijom virusa korona, Motley crue se priključio kampanji“Ostani kod kuće” i tako su pružili podršku novim video spotom za pesmu „Home Sweet Home“, gde su iskombinovali tekst već postojeće pesme sa delovima iz njihovog biografskog filma, o kom ćemo nešto kasnije. Poruka koju su članovi benda poslali jeste: “Budite na bezbednom, perite ruke i, što je najvažnije, ostanite kod kuće!”

Vratićemo se na objašnjenje koje vam dugujemo za informaciju o biografskom filmu ovog benda. Naime, film pod nazivom „The Dirt“, koji prikazuje život Motley Crue izašao je još prošle godine i doživeo je veliki uspeh, ako smemo da ocenimo. Omiljene muzičare tumače sjajni glumci: Daniel Webber kao Vince Neil, Iwan Rheon kao Mick Mars, Douglas Booth kao Nikki Sixx i reper Machine Gun Kelly kao Tommy Lee.

Verujemo da ste već upućeni u to da ovaj film postoji i nadamo se da vam se dopada, baš kao i nama, a ukoliko niste imali prilike da ga pogledate, predlažemo da to učinite što pre. Verujemo da će vam se dopasti.

Heavy metal smiruje i inspiriše

Foto izvor: learnenglishteens.britishcouncil.org

Znamo da Motley crue ima brojne i verne obožavaoce koji jednostavno vole, žive i osećaju ritam stihova odličnih pesama ovog benda, kao što znamo i da ima onih koji ne podržavaju ne samo ovaj bend, već ni vrstu muzike. Pravo je svake osobe da definiše svoj ukus i otvoreno izrazi svoje mišljenje, ali na konto čestih komentara da heavy metal nije dobra stvar, nauka kaže suprotno, a mi vam to prenosimo. Naslov glasi: Heavy metal smiruje ljude, a ono što sledi ispod kaže da ova vrsta muzke deluje umirujuće  i nadahnjujuće. Ko to kaže i gde? Ko će drugi no naučnici, stručnjaci. Psiholozi, u naučnom časopisu „Frontiers in Human Neuroscience“, navode da slušanje glasne i haotične muzike deluje upravo suprotno od opisa zvuka i emocije koju čujete, te smiruje i inspiriše. Zanimljivo je da su došli do saznanja da heavy metal muzika kotroliše tugu i budi pozitivna osećanja.

Nauka kaže ovako, a mi to možemo da proverimo. I jesmo, sa zadovoljstvom. Doduše, naš mali eksperiment provere ovog saznanja kaže nam da smo potvrdili istinitost ove tvrdnje, da heavy metal, reći ćemo, radi. Proverite i vi. Nadamo se da ćete i vi biti inspirisani i umireni.

U prilog ovome gore, pišemo deset predloga koje možete da iskoristite u svom istraživanju. Tako da izvolite, samo za vas – Motley crue.

  1. Girls, girls, girls
  2. Dr.Feelgood
  3. Wild Side
  4. Looks That Kills
  5. Same Ol’ Situation (S.O.S.)
  6. Kickstart My Heart
  7. Take Me To The Top
  8. Shout At The Devil
  9. Ten Seconds To Love
  10. Nothin’ But A Good Time

Proučite play listu sjajnog Motley crue, proverite kako deluje na vas, a onda se nađimo u rubrici Kultura, baš kao i sada, radi nastavka fenomenalne priče o heavy metal, hard rock, zapravo, jednostavno – radi nastavka priče o fantastičnoj muzici.

Pročitajte i: Pesme koje menjaju raspoloženje – nabolje

Pripremila: Jelena Luković

Izvori:

en.wikipedia.org

balkanrock.com

Foto izvor:

ultimateclassicrock.com