Spotify od sada dostupan i u Srbiji

, IT

Streaming postaje sve popularniji način za slušanje muzike – a Spotify je najpopularniji besplatni streaming servis na svetu, koji je konačno dostupan i u Srbiji.

Za one koji ne znaju, streaming konkretno znači da se nijedan fajl, odnosno pesma u ovom slučaju, ne skladišti lokalno, tj. na vašem kompjuteru ili telefonu, već se kompletno nalazi onlajn, u tzv. cloud-u. Ovo je vrlo, vrlo praktično iz dva razloga: memorija i brzina. Samim tim što se pesme ne skladište lokalno, ušteđuju se potencijalni gigabajti memorije, a neverovatnom lakoćom se dolazi do novih pesama.

Spotify zajednica širom sveta broji više od 286 miliona članova, uključujući 130 miliona premium pretplatnika, a u Srbiji će ponuditi iskustvo slušanja domaće i strane muzike – više od 50 miliona numera i milion podkasta.

Usluga Spotify dostupna je besplatno, a uz pretplatu na Spotify Premium dobićete verziju bez prekida.

Pročitajte i: Saveti kako da vaš telefon traje duže

Spotify vam nudi:

  • Besplatne usluge: Izgradite iskustvo koje dodaje vrednost bogatoj srpskoj muzičkoj industriji i doživljaj slušanja muzike podignite na viši nivo, potpuno besplatno.
  • Lokalizovane muzičke preporuke i funkcije otkrivanja: Spotify-ev mehanizam za preporuku muzike sada može biti podešen u Srbiji tako da lokalni korisnici mogu uživati u personalizovanim funkcijama otkrivanja, uključujući Daily Mix (do šest pojedinačnih plejlista koje kombinuju vaše omiljene numere sa novim pesmama za koje mislimo da će vam se svideti ), Release Radar (personalizovani spisak pesama nove muzike zasnovane na izvođačima koje najviše pratite i slušate, a koji se ažuriraju svakog petka) i Discover weekly (lista zasnovana na vašim jedinstvenim navikama slušanja).
  • Podkaste: Preko Spotify-ja korisnici mogu da strimuju ili preuzimaju epizode ​​podkasta na Androidu i iOS sistemu, desktopu, preko konzola za igrice, u automobilu, na televizoru, uz pomoć pametnih zvučnika i slično.
  • Spotify for Artists: Platforma nudi alate koji pomažu umetnicima da prate real-time statistiku za nova izdanja, upoznaju svoju publiku, pokreću posao i povezuju se sa zajednicom.
  • Spotify for Podcasters: zato što se ljudi prijavljuju i slušaju svaki dan, Spotify daje snažan uvid u to ko su slušaoci, koje episode strimuju najviše, pa čak i koju muziku vole – uvid koji će pomoći kreativcima da planiraju buduće episode ili dobiju sponzore.
  • Aktiviranje funkcije Instagram muzike: Sada će korisnici iz Srbije na Instagramu moći da aktiviraju dugo očekivanu funkciju za muzičke storije Instagramu, koja omogućava deljenje izvođača, albuma i plejlista u njihovim Instagram Story-ima.

Osim tržišta Srbije, Spotify je lansiran na 12 novih tržišta uključujući Moldaviju, Kazahstan, Belorusiju, Rusiju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Kosovo, Crnu Goru, Ukrajinu i Severnu Makedoniju.

Pročitajte i: Organizuj svoje vreme uz najbolje TO DO aplikacije

Pripremila: Tamara Vejin

Izvori: lifehacker.rs, www.danas.rs