Pametni uređaj koji olakšava pronalaženje stvari

, IT

Ubrzanim napretkom i razvojem tehnologija ljudska sposobnost memorisanja je sve slabija i slabija. Ne tako davno, znali smo napamet brojeve telefona svih nama bliskih ljudi, a sada uz pametne telefone nemamo potrebu da pamtimo bilo čiji broj.

Brzina svakodnevice dovela je do toga da često ne znamo gde nam je telefon, novčanik, ključevi ili prosto ne zapamtimo gde smo parkirali automobil. Ljudi se neretko žale da prosto gube i zaboravljaju stvari, a naš zaborav nas nekad košta tokom života.

Jedan od najčešće zagubljenih predmeta su sigurno ključevi, a uz Tile Mate uređaj uvek ćete znati gde se oni nalaze. Ovaj maleni uređaj lako se kači na lanac od ključeva i pomoću mobilne aplikacije omogućava vam da vidite tačnu lokaciju ključeva, čak i ukoliko se nalaze u zaključanom autu.

Pročitajte i: Pet najboljih pametnih satova

Tile (Tile Pro, Tile Mate, Tile Slim) za lociranje predmeta koristi bluetooth i kada je uređaj u dometu, možete jednostavno otvoriti aplikaciju na svom telefonu, dodirnuti pločicu i pronaći je – pločica će tada reprodukovati melodiju kako biste je mogli pronaći.

Ako nemate domet, možete videti poslednju registrovanu lokaciju (koja je uzeta sa lokacije vašeg telefona u to vreme), tako da možete da pratite korake da biste pronašli taj izgubljeni predmet. Takođe, dvostrukim pritiskom na dugme uređaja možete pronaći svoj telefon.

Lociranje uređaja ne prestaje s vašim telefonom. Tile takođe ima partnerstva sa Google-om i Amazonom, što znači da možete da upotrebite i Google Assistant ili Aleksa da biste pronašli uređaje, što znači da možete da koristite svoj glas. Takođe možete da koristite Siri prečice.

Pročitajte i: Ko stoji iza najpoznatije pozadine na svetu?

Pripremila: Tamara Vejin

Izvor: www.thetileapp.com