Top 5 aplikacija za uređivanje fotografija

, LIFESTYLE

Kamere na našim pametnim telefonima su sve bolje i zahvaljujući njima smo preplavljeni fotografijama na društvenim mrežama. Svi želimo da naše fotografije izgledaju što lepše, a pored kvalitetne kamere, imamo i aplikacije koje nam u tome pomažu.

Pomoću njih možete ulepšati, korigovati nedostatke i popraviti kvalitet fotografije u mnogim segmentima. Danas, na svu sreću, uređivanje je veoma lako i sve što treba da uradite je da preuzmete neku od aplikacija. Nudimo vam neke od najpopularnijih koje su jednostavne za korišćenje, a efikasne.

1. VSCO

Definitivno jedna od najpopularnijih aplikacija koja je besplatna za Android i iOS uređaje. VSCO sadrži više filtera i alata za korišćenje koji su besplatni, ali možete otključati određene funkcije pretplatom. Aplikacija ima i svoju sopstvenu platformu na kojoj možete deliti fotografije ukoliko želite. Odlična stvar je što ukoliko vam se posebno sviđa neki edit možete da ga sačuvate kao skup koraka kojim ste došli do njega.

2. Snapseed

Snapseed mnogi svrstavaju u jednu od najprofesionalnijih aplikacija za uređivanje fotografija. Besplatna je za Android i iOS korisnike. Prednost ove aplikacije je što poseduje alate za selektovanje i različite četke (brush) koji vam omogućavaju da editujete samo određene delove fotografije. Takođe, imate veliki izbor filtera i drugih alatki za uređivanje.

3. Adobe Photoshop Express

Ova aplikacija ima bogat izbor filtera, alata za uređivanje i mogućnost kreiranja kolaža. Odlična stvar je što prilikom čuvanja fotografije, možete izabrati veličinu u kojoj ćete je sačuvati. To vam omogućava da održite kvalitet i rezoluciju koju želite. Dostupna je besplatno svim Android i iOS uređajima.

4. Facetune2

Sigurno ste čuli za ovu aplikaciju koja će vas sigurno spasiti kada je pokrivanje nedostataka u pitanju. Facetune vam omogućava da pokrijete nepravilnosti kože, izbelite zube i još dosta trikova, ali ne preporučujemo vam da u tome preterujete. Pored toga, nudi veliki broj filtera i alata za uređivanje. Aplikacija je besplatna ali neke od opcija zahtevaju pretplatu.

5. Pixlr

Pixlr aplikacija obuhvata raznovrsne alate, filtere i nudi funkcije četkica kao i Snepseed. Prednost je što Pixlr ima svoj veb sajt preko kojeg možete uređivati fotografije i na računaru. Zanimljivo je što u ponudi ima i alate kao što su stikeri i okviri. Besplatna je svim Android i iOS korisnicima.

Pročitajte i: Male promene za poboljšanje motivacije

Priredila: Sofija Bogosavljev