Opera iz kuće: Prenosi iz najboljih pozorišta i filharmonija

, KULTURA, LIFESTYLE

U velikim gradovima Evrope i SAD-a su zatvorene javne institucije, uključujući muzeje, pozorišta i filharmonije. Ako niste uspeli da odete na putovanje sa bogatim kulturnim programom, ili ste hteli da shvatite šta je to tako divno u operama, ili ste odavno planirali da počnete bolje da se razumete u klasiku – evo odlične šanse, jer su sada mnoge opere, filharmonije i pozorišta postavili svoje najbolje predstave onlajn.

Bečka opera

Od 15. marta Bečka opera će svakodnevno prikazivati onlajn snimke svojih prethodnih predstava. Onlajn program će u potpunosti odgovarati planiranom rasporedu za mart. Prenosi počinju ovde (na platformi će se morati registrovati) u 17 ili 19 sati (CET) i posle toga dostupni su još 24 sata.

Metropoliten opera

Od 16. marta je pustila Nightly Met Opera Streams – besplatnu seriju prenosa predstava Live in HD. Svi prenosi će počinjati u 19.30 (EDT) i ostaće dostupni još 20 sati. Raspored možete naći na sajtu opere.

Boljšoj teatar

Svake nedelje (7. dan sedmice) prenosi svoje balete, u ovoj sezoni će takvih prenosa biti sedam (četiri u direktnom prenosu i 3 snimka). Spektakli se mogu gledati na kanalu teatra.

Berlinska filharmonija

Do 31. marta se može pristupiti besplatno na mesec dana u sve arhivirane koncerte po promokodu BERLINPHIL (treba se registrovati).

Pročitajte i: Top 5 serija koje će vam olakšati život u izolaciji

Berlinska opera

Pristup videu dana se otvara u 12.00 i ostaje otvoren 24 sata. Raspored je na sajtu.

Bavarska opera

Snimci su dostupni u toku dve sedmice od trenutka objavljivanja. Proveriti onlajn raspored i pogledati snimke se može na sajtu opere.

Marijin teatar

Predstave se mogu pogledati onlajn ovde.

Filharmonija D. D. Šostakoviča u Sankt Peterburgu

Onlajn prenosi su dostupni na sajtu filharmonije . Jednom nedeljno se emituju najbolji koncerti na Jutjub kanalu Filharmonije. Između činova – razgovori sa muzičarima ili predavanje muzikologa.

Pozorišta

Ovde možete naći mnogo klasičnih sovjetskih predstava. Predlažemo vam i da što pre skoknete ovde jer direktni prenosi predstava ostaju dostupni još 24 sata.

Pročitajte i: NASA JE OMOGUĆILA PRISTUP SVOJOJ MEDIJSKOJ BIBLIOTECI

Izvor: 34travel.me

Autor: Jovana Matić