NASA JE OMOGUĆILA PRISTUP SVOJOJ MEDIJSKOJ BIBLIOTECI

, LIFESTYLE

Bez obzira da li uživate u slikanju ili posmatranju svemira, NASA je spremila lep poklončić za sve vas. NASA je, naime, svoju celu kolekciju slika, zvukova i video zapisa učinila dostupnom javnosti. Na raspolaganju vam je 140 000 fotografija i drugih datoteka koje možete videti, skinuti i koristiti u bilo koje svrhe. Možete da unesete termin koji želite da pretražite i na taj način pregledate bogatu bazu neverovatnih fotografija svemira.

Pročitajte i: Evo kako je jedan mladić odlučio da nas obraduje za vreme koronavirusa

Pored toga, možete da pristupite i fotografijama astronauta, lansiranja raketa i raznih drugih događaja. Interesantno je to što skoro svaka fotografija ima i EXIF podatke, koji bi mogli biti korisni svim ljubiteljima astrofotografije. Pored fotografija, na raspolaganju su vam i video zapisi i zvuci. Još jedna zanimljiva karakteristika je što možete suziti pretragu datoteka u zavisnosti od godine.

Ovo su neke od fotografija koje možete naći u NASA galeriji: 

NASA na ovaj način želi da se bliže upoznamo sa njenim radom i otkrijemo sve tajne svemira dok smo kod kuće. Oni su skoro pokrenuli i GIPHY nalog na kom se može videti mnogo divnih animiranih gifova. Sjajno je što je NASA-i u svakoj misiji fotografija bila od ključne važnosti, još pre nego što se pojavio trend „Ako ne uslikaš, nije se ni dogodilo“. Što znači da su oni puni materijala koji je sada dostupan baš svima-i to besplatno.

Poledajte sajt i otkrijte fascinantne tajne svemira, proverite kakvo je stanje u prostorijama NASA-e, preuzmite sve datoteke koje su vam zanimljive i uživajte!

[NASA Image and Video Gallery via SLR LoungeCredit: NASA/JPL-Caltech]

Izvor: diyphotography.net

Autor: Dragana Lanzolla