Top 5 serija koje će vam olakšati život u izolaciji

, LIFESTYLE

U doba pandemije, najveći deo vremena provodimo kod kuće. To vreme ćete najčešće iskoristiti za posao koji možete da obavite iz fotelje, za čitanje neke dobre knjige, obavljanje kućnih poslova ili ćete učiti da skuvate neko novo jelo…

Kakav god izbor da napravite – nećete pogrešiti. A ako ste ipak sve ovo već odradili, mi vam predlažemo nekoliko serija koje morate da pogledate:

1.PEAKY BLINDERS

“Peaky Blinders” je istorijska/krimi dramska serija producentske kuće BBC. Radnja serije smeštena je u Birmingemu 1919. godine, gde se za opstanak i prevlast nad svim sferama grada bore vojnici – povratnici sa ratišta, kriminalci i revolucionari. Glavni likovi serije su famozna braća Šelbi – Artur, Tomas i Džon koji vode organizaciju pod nazivom “Peaky Blinders”. Zaštitni znak ove grupe je žilet ispod kape, koji im neretko služi i kao oružje. Bave se ilegalnim kockanjem koje žele da legalizuju na sve moguće načine, a između ostalog, uz to dolazi i neizbežno reketiranje i mnoge druge kriminalne aktivnosti.

Kada jedan od glavnih likova upozna ljubav svog života, da li stvari postaju lakše ili teže? Moraćete da pogledate sami. A ja slobodno smem da kažem da se ova serija već dugo nalazi na vrhu moje top liste.

Photographer: Robert Viglasky

2.LA CASA DE PAPEL

“La casa de papel” je najgledanija Netflix serija koja nije na engleskom jeziku. Tajanstveni lik po nadimku “Profesor” planira najveću pljačku u istoriji. Za taj poduhvat okupiće osam osoba koje povezuje jedna zajednička stvar: niko od njih nema šta da izgubi. Nakon pet meseci planiranja svakog detalja pljačke zgrade Nacionalnog zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, ova ekipa se upušta u avanturu koja će trajati 11 dana sa 67 talaca u zgradi. Da li će Profesor i ekipa uspeti da nadmudre elitne policijske jedinice?

3.STRANGER THINGS

Prvi put je emitovana 2012. godine i odmah je pokupila simpatije kritičara zbog talentovanih mladih glumaca, nakon čega su usledile nagrade i nominacije. Još jedan od Nefliksovih najpopularnijih ostvarenja. Radnja serije smeštena je u osamdesete godine i počinje tako što dečaka Vila Bajersa otimaju misteriozna stvorenja. Potragu za njim vodi njegova majka, koju igra Vinona Rajder, kojoj se priključuju njegovi najbolji prijatelji. Ovoj grupi se pridružuje i misteriozna devojčica Eleven sa psihokinetičkim sposobnostima.

Ukoliko ste ljubitelji naučne fantastike, ova serija je pravi izbor za vas.

Pročitate i: Evo kako je jedan mladić odlučio da nas obraduje za vreme koronavirusa

4.POWER

Power je kriminalistička drama smeštena u dva različita sveta, glamuroznu njujoršku klupsku scenu i brutalni svet trgovine drogom. Glavni lik tumači Džejms, vlasnik elitnog kluba “Truth” koji okuplja najveće face Njujorka. Ipak, ovo mesto krije ružnu stvarnost. Džejms klub koristi kao paravan za mrežu prodaje droge. Na trenutak se čini da on ima sve. Prelepu ženu, decu, penthaus na Menhetnu, čak i ljubavnicu. Ali, da li će on zarad novca i moći staviti u opasnost ljude do kojih mu je najviše stalo?

5.WHY WOMEN KILL

Kreator ove serije je Marc Cherry, tvorac popularne serije “Očajne domaćice” koje se, sigurno, vrlo dobro sećate. Glavne likove igraju tri žene, smeštene u tri različite decenije. Serija nam prikazuje domaćicu u šezdesetim godinama prošlog veka, elitnu gospođu u osamdesetim i advokata u 2018. godini. Moći ćemo da vidimo kako žene izgledaju u različitim vremenskim periodima, kako se koja nosi sa problemima i prevarama u svom braku i šta je ono što svaku od nas spaja.

Pročitajte i: YouthNOW Preporuka za trening od kuće

Autor: Marija Panić

Fotografija preuzeta sa: iamexpat.nl