Preko 1000 ljudi na tehno žurci Beogradske filharmonije

, PULS GRADA

Ogromno interesovanje je vladalo za koncert koji je Beogradska filharmonija održala na Kolarcu (23. novembar), i kompoziciju „Ludnica“ Tomasa Adeza koja opisuje tehno žurku u velikom klubu. U dupke punoj sali, podmlađena publika je popunila sav slobodan prostor naslanjajući se i na zidove, a bilo je mnogo onih koji su sedeli na podu. „Jedino je veća gužva bila na utakmici Zvezda – Liverpul“, komentarisalo se u publici.

Gabrijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije, publici je pružio nešto sasvim jedinstveno – priredio je svojevrsni vodič kroz ovo delo tako što je uoči svakog stava objašnjavao kompozitorove postupke i to na srpskom jeziku. Publika je čula kako Beogradska filharmonija svira tehno i osetila atmosferu velikih klubova gde se ritmovi sudaraju.

Mnogo više od zagrevanja za „tehno žurku“ bio je prvoklasan nastup violiniste Sergeja Krilova koji je izveo Drugi koncert za violinu i orkestar Prokofjeva i dobio beskrajne ovacije. Koncert krunisan tehno „Ludnicom“ Adeza, simbolično je započeo „Malom noćnom muzikom“ Mocarta.