Kafići u Beogradu u kojima se okupljaju studenti

, AKTUELNO

Pauze između napornih predavanja i vežbi, odmaranje nakon teških kolokvijuma i ispita studenti često provode u kafićima u okolini svojih fakulteta. Prijatna atmosfera sa društvom, pristupačne cene i kolege sa drugih fakulteta su ono po čemu su poznati, u nastavku teksta navedeni kafići.

 

Brat Fidel (Che). Prijatan kafić u ulici Strahinjića Bana 4. Osim pristupačnih cena, duhovitog „pićovnika“ nudi i zabavan sadržaja igara poput karti, „ne ljuti se čoveče“, „mice“ i odličan izbor kafa, posebno specijalnu čokoladnu kafu koja je jedna od najčešće služenih u ovom lokalu. Ulazak kućnim ljubimcima u ovom kafiću je dozvoljen, što je još jedan veliki plus.

 

Caffe Planta. Nalazi se preko puta Ekonomskog fakulteta, u ulici Gavrila Principa 37. Tokom letnjih meseci, uz najbolju elektronsku muziku, radi i prostor na otvorenom. Lokal je uvek prepun studenata koji u udobnom  enterijeru diskutuju o predmetima, preslistavaju knjige i skripte, a noćne studentske žurke nisu retkost u ovom moderno opremnjenom lokalu.

Old London Pub. Još jedan kafić u blizini Ekonomskog fakulteta, u ulici Gavrila Principa. Nudi odličan izbor kafa, preko 60 vrsta piva, ali i ukusnu brzu hranu u jako interesantnom ambijentu. Rock´n´roll muzika i uživo svirke upotpunjuju ponudu koja sadrži i popularne igre: pikado, bilijar i stoni fudbal za prijatno opuštanje sa prijateljima.

Caffe Bistro. U samoj blizini fakulteta Organizacionih nauka, adresa ovog kafica je Ulica Vojvode Stepe 85, pa su najčešći gosti upravo studenti. Džez, bluz i fank su muzički žanrovi uz  kojima se možete opuštati uz veliki izbor pića, a uz svaku kafu nezaobilazan dodatak je kroasan.

Caffe bar Revolucija. Gosti ovog kafića, u Bulevaru Kralja Aleksandra 61 su studenti Pravnog i Tehničkih fakulteta. Nalazi se odmah pored MC Donaldsa na Tašmajdanu. Ljubazno osoblje, pouzdan kvalitet ponude i povoljne cene su sa originalnim enterijerom prepoznatljive osobine ovog lokala.

Balkanski špijun. Starinski dizajniran kafić, sa starim predmetima poput telefona, pisaćih mašina i fotoaparata, sa fotografijama Bate Stojkovića, nalazi se blizu Trga Republike, u ulici Vuka Karadžića 7/A.

Vitraž. Još jedan kafić blizu Trga Republike, i blizu „Balkanskog špijuna“, nalazi se u ulici Đure Jakšića 7 i nudi autentični enterijer, veliki izbor kafa, točenih piva i rakije uz hitove elektronske muzike.

Caffe Klub Kolarac. Adresa Studentski trg 5, svakodnevno okuplja studente različitih fakulteta koji ga opisuju svojom drugom kućom, sa prijatnom atmosferom i pristupačnim cenama.

 

Autor: Marković Milica

Izvori fotografija: 

www.coffeebarsf.com
majaurosevic.blogspot.com