Udvaranje je veština

, AKTUELNO

Dragi muškarci,

Možda vam niko nikada nije rekao – nismo sve iste. Kao što niste ni vi svi isti. Sigurna sam da će ove reči doći do onih kojima su neophodne. Do onih koji su zagledani u površinu, pa ne razumeju kako ne mogu da dobiju ljubav. Do onih koji veruju da se sve devojke tope pred dobrim izgledom, naučenim frazama i skupim životom. Do onih koji su zadovoljstvo sveli samo na igre u krevetu. Do onih koji su toliko oguglali na energiju da ne mogu da procene koja devojka želi njihovu pažnju, a kojoj su neizmerno dosadni. Do onih koji su potpuno slepi pred svim znacima da ih devojka ne želi.

Ako ste naučeni da su devojke površne, a onda još to komentarišete svakodnevno, nećete biti ni u stanju da prepoznate kvalitetnu devojku. Ako su vam rekli da je danas dovoljno samo da priđete devojci da bi bila vaša, time zatvarate svaku mogućnost dublje konverzacije. Takođe, time oduzimate devojci priznanje inteligencije, jer ste ubeđeni da birate umesto nje.

Hajde da skinemo sa ovog sveta sve predrasude u nama. Hajde da odbacimo sva pravila koja je neko negde izmislio. Hajde da se oslobodimo svih igrica, unapred formiranih mišljenja i šablona.

Kada se dvoje sretnu, ne radi se tu o fizičkom izgledu ili rečima koje se mogu i prosuti. Kada se dvoje sretnu, energije se prepoznaju ili ne prepoznaju. Pre bilo kakvog upoznavanja, pravi vodič je slušanje svoje energije i energije devojke koju ste primetili. Tek kada naučite da procenite da li vas njena energija privlači ili odbija, nepogrešivo ćete upoznavati samo devojke koje žele vas da upoznaju. Ako u tome još niste vešti, onda pomno posmatrajte njeno ponašanje bar pet minuta. Najverovatnije će vas, devojka koja je zainteresovana, gledati povremeno sa osmehom i neće vam okretati leđa. Ako nema osmeha dok vas gleda, šta očekujete? Da je ledena žena i da čeka baš vas da joj otopite srce? Teško. Gotovo nikada. Svakoj osobi se pristupa kao da nikada niste upoznali takvo ljudsko biće. Istina je da niste, zbog toga što smo svi jedinstveni.

Nikakve knjige i kursevi o zavođenju ne mogu da vam ispune srce, iako možda ispune krevet. Uz njih postajete samo još jedan u nizu, a gubite svoju autentičnost. Upotrebite inteligenciju za koju znam da je imate. Ako već govorite kako želite nekoga da volite, onda prvo mora da progovori srce. Moraju da prorade sva čula, a ne naučena pravila. Morate da poverujete da dobrih devojaka još ima. A uvek ih je bilo i uvek će ih biti. Morate da poštujete nečije: ,,Ne,” isto kao i: ,,Da”.

I nikako ne požurujte vreme. Život tačno zna kada je pravi trenutak da spoji dve osobe. Budite iskreni. Poštujte druge kao sebe. Volite život. Budite kompletan muškarac koji će sresti kompletnu ženu.

 

Dajana Mitrović