Svet voli pobednike

, AKTUELNO

Nije tajna da volim što sam okružena pametnim, vrednim, sposobnim, poštenim i dobrim ljudima. Jedna od takvih osoba je i Tatjana Vujović, ovogodišnja pobednica Studentskog takmičenja, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore u saradnji sa jednom od najboljih i najprepoznatljivijih kompanija u svojoj oblasti, a istovremeno i pokroviteljem prve nagrade  – Schneider Electric. Povodom lepe vesti, bilo nam je zadovoljstvo da našoj članici redakcije Youth Now posvetimo pažnju i poštovanje za uloženi trud.

 

#1 Nije nas mnogo iznenadila vest da si i na ovom takmičenju osvojila prvo mesto, jer si jedinstveni genijalac. Sa kojim si se sve izazovima susretala tokom ovog projekta? Zašto si odabrala da učestvuješ baš u ovom?

Prvo, hvala na ovako lepim rečima. Uvek sam želela da se prepozna jedinstvenost i originalnost u nečemu što radim, a ovogodišnji projekat za Francusko-srpsku privrednu komoru mi je dao prostora za ostvarenje takve želje. Kada sam počela da pišem rad, uvidela sam da se istraživanje na temu jednog održivog razvoja ne može tako lako obaviti, pogotovo kada želite da predstavu takvog istraživanja učinite dovoljno razumljivom svakom običnom čitaocu. Sa svoje statističke strane, istraživanje na tržištu mi je bio najzanimljiviji deo, zato što sam usvajala mišljenja lica o javnom zdravstvu Srbije. Bilo je i neprijatnih iskustava, ali mi je podrška prijatelja pomogla da ih prevaziđem.

 

#2 Schneider Electric je kompanija prepoznatljiva po svom aktivnom učešću u studentskim aktivnostima kako na globalnom, tako i na nivou naše zemlje. Koliko ti je značila njihova podrška tokom celog takmičarskog procesa?

Slažem se sa tobom. Njihovi članovi kao predstavnici žirija zaista pokazuju razloge zbog kojih su dobri lideri na tržištu. Podrška njihovog člana stručnog žirija na samom finalu, značila mi je jer sam detaljnije mogla da izložim plan realizacije svog projekta. Time sam dobila na vremenu da me i ostali, koji nisu čitali moj rad, kroz prezentaciju razumeju. Direktorka Francuskog instituta je potvrdila da je ova kompanija, takođe, jedna od najzaslužnijih za to što Francusko-srpska privredna komora ostvaruje sve veće uspehe i projekte svake godine, a za studente je to posebna čast zbog mogućnosti koje im se nude za dalje studije u inostranstvu.

 

Naša Tanja dominira na svakom polju

 

#3 Kako ćete ovaj uspeh motivisati za dalji rad?

Pisanje i istraživanje na tržištu predstavlja ono čime bih ja u budućnosti želela da se bavim, bilo u nekom centru, bilo u ulozi izveštača. Uživala sam dok sam pisala svoj rad i prezentovala ga pred takvim akademskim svetom, a to mi je samo pokazatelj da se u nastavku trudim više i da će prave osobe trud uvek moći da prepoznaju.

 

#4 Otkrij nam delić svojih planova, aspiracija, strategija, malih i velikih želja, snova…

Ono što mi je na prvom mestu je naravno završetak fakulteta. Institucija Ekonomskog fakulteta će mi dati zelenu kartu za ostvarenje daljih aspiracija, koje podrazumevaju ostvarenje mene kao pisca i dobrog istraživača. Želja mi je da sve to uklopim i sa umetnošću koju ceo život gradim uz klasičnu gitaru.

 

Bojana Andrić

Izvor fotografija:

http://www.ccfs.rs/sr/single-news/n/tatjana-vujovic-dobitnica-studentske-nagrade/