Tribina za studente ”Preduzetnik početnik”

, AKTUELNO

KAD: 18. novembar
GDE: Muzej nauke i tehnike

”Preduzetnik početnik“ naziv je studentske tribine koju četvrtu godinu za redom organizuje kompanija Schneider Electric, uz podršku Francuske privredne komore tokom trajanja Francuske nedelje. Tribina će biti održana u petak, 18. novembra od 11 časova u Muzeju nauke i tehnike (ulaz iz Dobračine 51), a obuhvatiće sesije simulacija razgovora za posao, radionica o unapređivanju CV-a i mini kurs o adekvatnom korporativnom odevanju za razgovor za posao. Takođe, u okviru tribine biće organizovana panel diskusiju na temu preduzetništva.

Ovogodišnji učesnici panel diskusije biće Dejan Marković, direktor kompanije Schneider Electric, Dušan Bekuta, iz kompanije Schneider Electric DMS, Francois Allain iz kompanije Sade Serbia /Veolia Water Solutions &Technologies, koji će govoriti o preduzetništvu iz ugla korporacije. Takođe, na panel diskusiji učestvovaće i Dušanka Ilić, osnivač kompanija Kutpoint i MUNPlanet koja će podeliti svoje iskustvo kada je start up biznis u pitanju, a ceo događaj moderiraće Zoja Kukić, jedan od osnivača StartIT-a.

Studenti će imati priliku da učestvuju na simulacijama razgovora za posao koje će voditi HR menadžeri kompanija Schneider Electric, Credit Agricole, Sade Serbia/Veolia Water Solutions & Technologies i Societe Generale. Takođe, evaluaciju CV-a i korisne savete kako da ga unaprede dobiće od HR agencija ManpowerGroup i Human Capital Solutions, a biće u prilici da čuju i kratak kurs o pravilnom izboru poslovne garderobe. Svi zainteresovani studenti mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara na sajtu Francuske privredne komore http://www.ccfs.rs/sr/

Nakon panel diskusije svi učesnici moći će da obiđu Muzej nauke i tehnike.

poster
Izvor naslovne fotografije: http://www.amcham.rs