Studenti FON-a osvojili prvo mesto na “International Project Management Championship 2017”

, AKTUELNO

Studenti Fakulteta organizacionih nauka: Anja Spasojević, Miloš Milosavljević, Nemanja Jevtić i Velizar Stefanović, osvojili su prvo mesto na Internacionalnom takmičenju u upravljanju projektima “International Project Management Championship 2017”.

Finale internacionalnog takmičenja održano je na Brionima, u Hrvatskoj, od 9. do 11. juna 2017. godine. Takmičenje je organizovano od strane vodeće profesionalne asocijacije za upravljanje projektima – International Project Management Association (IPMA), koja okuplja preko 60 zemalja članica širom sveta. Pored tima iz Srbije, u finalu internacionalnog takmičenja, učestvovali su timovi iz Finske, Nemačke, Litvanije, Hrvatske, Italije, i Španije. Timovi su svoja znanja i veštine prikazali kroz simulaciju upravljanja realnim projekta, Kinshasa, korišćenjem agilnog pristupa. Simulaciju je obezbedila kompanija Open Management Education Center (OMEC).

Pobednički tim su pripremali nastavnici i saradnici koji učestvuju u radu Centra za upravljanje projektima, Fakulteta organizacionih nauka. Drugo mesto osvojio je tim iz Španije, dok je treće mesto pripalo timu iz Italije.

Podrška rukovodstva Fakulteta organizacionih nauka i kompanije Koncern Bambi a.d. omogućila je odlazak studentskog tima na internacionalno takmičenje.